Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu Toplandı

Kentimizde faaliyet gösteren 13 Yerel Dernek olarak tek çatı altında çalışmalar yürütmek amacıyla bir araya gelip kurduğumuz “Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu” Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım gecesinde siz değerli hemşerilerimiz ile buluştu. 

Federasyonumuz, Manav kültürüne sahip çıkma, Manav kültürümüzü gelecek kuşaklara anlatma ve aktarma, geleceğimize yön verme, gelenek ve kültürel unsurlarımızı ön plana çıkaran, tanıtım gecesi programı ile büyük bir yürüyüş başlatıldı. Halkımız yoğun bir katılım ile bu mücadelede federasyonumuzun yanında yer alarak, yüzlerce yıllık mevcudiyeti ile tek bir yumruk olmuştur. Şüphesiz Manavların yıllardır hasret kaldığı ve özlemini çektiği bir buluşma federasyon tanıtım gecesinde gerçekleşmiştir. Federasyon olarak halkımızın mesajını aldık ve hep birlikte Manav kültürümüz için yol yürümeye başladık. Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu halkımıza, kentimize ve milletimize hayırlı olsun.

Takdir edilir ki; böylesi büyük organizasyonlarda istenmeyen aksaklıklar, sehven yapılan hatalar ya da yanlış anlamalara olanak sağlayabilecek durumlar ortaya çıkabilmektedir. 

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu tanıtım gecemizde ortaya çıkan teknik aksaklık sebebiyle Federasyon olarak büyük önem verdiğimiz, üzerinde titizlikle çalıştığımız İzmit Belediyesi ve Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu iş birliği ile Sepetçi Mahallesinde hayata geçirilecek olan “Manav Kültür Evi” sunumu teknik aksaklık giderilmesi ve federasyon başkanımızın konuşmasından sonra gerçekleştirilebilmiştir. Manav Halkımız ve Kentimizin kültürel mirasına önemli ve kalıcı katkılar sunacağına inandığımız “Manav Kültür Evi” Projesi tüm yönleriyle kültürümüzün yaşatıldığı bir kültürel uygulama alanı olacaktır. Geleneksel el sanatları eserlerinin tanıtıldığı, halk mutfağının asırlık örneklerinin tadıldığı, kadim halk hikâyelerinin anlatılıp, geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı küçük büyük, kadın erkek herkesin kültürümüzü ve tarihimizi tanıyıp yaşayabildiği bir proje olarak tasarlanan “Manav Kültür Evi” kentimizde önemli bir eksikliği giderecektir. Hazırlanan sunumun gerçekleştirilememesi nedeniyle tanıtım gecesinde teşekkür edemediğimiz Federasyonumuzun proje ortağı olan İzmit Belediyesi’ne kültürümüzün yaşatılması konusunda verdiği destekler için teşekkürü bir borç biliyoruz.

Bu önemli organizasyonda salonu hınca hınç doldurarak bizleri yalnız bırakmayan Kocaeli halkına ve hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Gecemize katılım sağlayarak bizleri onurlandıran Sayın Ak Parti milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu’na, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’a, İzmit Belediyesi Başkan Vekili Ünal Özmural ve Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş’a, İzmit Belediyesi Gurup Başkan vekilleri Necat Çakır ve Muharrem Tutaş’a, İzmit Belediyesi STK Koordinatörü Cem Serhat Dayanç’a, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’a, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’a, İzmit Kent Konseyi genel sekreteri Hüseyin Doğan'a, Kamu kuruluşlarında çalışan bürokratlarımıza, Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk’e, Sosyolog Ali Aktaş’a, siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarımızın güzide temsilcilerine, muhtarlarımıza,  yerel basınımıza ve program boyunca canlı yayın desteği veren Karaaslan Medyapım ekibine teşekkür ederiz. Ayrıca bu coşkulu gece organizasyonumuz için Kongre Merkezinin kapılarını Federasyonumuza açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine de teşekkürlerimizi sunarız.

Programda misafirlerimizi karşılayan Klarnetçi Niyazi Usta, fuaye alanında kültürümüzü sergileyen hocalarımız Ayfer Kocatürk ve Serap Ertan, dernek kadın kolları temsilcilerimize, Manavlar’ın tarihi konusunda söz alan Sakarya Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Adem Arı, değerli sanatçımız Türkan Kandıralı ve kıymetli hocamız Doç. Dr Gülşen Erdal’a teşekkürlerimizi sunarız.

İl dışından gelerek bizleri onurlandıran ve birliğimize güç katan Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu (Bursa-İnegöl), Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu (İstanbul), Şile Dernekler Federasyonu ve Sakarya Yerel Kültür Derneği’ne teşekkürlerimizi sunarız.

Son olarak, değerli sanatçımız Türkan Kandıralı ve kıymetli hocamız Doç. Dr Gülşen Erdal’ın tanıtım gecemizde sahne alarak bize ses bize nefes olmasına destek olan İzmit Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederiz. 

Birliğimiz, diriliğimiz ve iriliğimiz daim olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817