KOCAELİ'NDE KENDİ ALANINDA İLK VE TEK OKUL

                Tamamen eğitim amaçlı yapılan ve dizayn edilen üç katlı yeni binada hizmete başlayan Gelecek Adası Montessori Anaokulu'nda, okul öncesi 3-6 yaş arası çocuklara eğitim veriyor. Montessori eğitimi , İngiliz kültür fine Arts Kids, Yabancı dil eğitiim, satranç, Akıl Oyunları, Drama gibi alanlarda en iyi eğitimi veriyor. Uzman kadrosu, son sistem teknoloji ürünleri ile eğitim verdiklerini belirten yetkililer, her anne-babayı okullarına beklediklerini de söylediler.

                Yavuz Sultan Selim Mahallesi Canan Caddesi Canan Apartmanı No:3 Derince adresinde eğitim veren Gelecek Adası Montessori Anaokulu'nda uygulanmakta olan Montessori eğitimi hakkında bilgi veren İş yeri Kurucu müdürü genç girişimci iş kadını Serpil Yılmaz, "bu eğitimin klasik eğitim modellerinden farklı olarak, her çocuğun özel ve tek olduğunu temel alan, kendi bireysel öğrenme hızına göre ilerleyebildiği eğitim metodu Montessori, özellikle 0-6 yaş dönemi için uygulanıyor. Kalıplaşmış klasik eğitim metodundan farklı olan metot her çocuk özgürdür, kendi bireysel öğrenme hızına göre ilerleyebilir. Çocuğun bilişsel becerilerini geliştirmeye yönelik materyaller kullanmasıyla öne çıkan bu yöntem, çocuk gelişiminde en önemli dönem olan 0-6 yaş arasında çocukların soyut kavramları öğrenebilmesi için somut materyallerin kullanılması esastır. Çocuklar ellerini kullanarak, materyaller sayesinde öğrenirler. Çocuklara sağlanan olanaklar sayesinde, kendi seçimlerinin eğitimcinin onları isteklendirmesinin yerine geçtiği, kendi eylemleri sonucu hataların denetlenebildiği bir eğitim sistemidir. Montessori eğitimi, temelde kişiliğin oluşumu üzerinde durur. Her çocuğun özel ve farklı oluşundan yola çıkar. Çocuk özgürdür, kendi bireysel öğrenme hızına göre ilerleyebilir. Özellikle çocuk gelişiminde en önemli dönem olan 0-6 yaş arası çocukların, soyut kavramları öğrenebilmesi için somut materyalleri kullanılmasına dayanır. Çocuklar ellerini kullanarak, materyaller sayesinde öğrenirler. Bu eğitimin, • Çocuk, özeldir, tektir. • Kendine has bir varlıktır. • Çocuk etrafındaki maddesel dünyayı absorbe eder, gelecekte yetiştireceği kişi modelini biçimlendirir. • Çocuk, insanların mimarıdır. Bu mimarlar farkında olmadan içlerindeki inşa planına uyarak kendi ritimleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeye çalışırlar. • Bu gelişime yetişkinler etki edemezler, çünkü onlar inşa planını bilmezler. Ancak, bir yetişkinin zamansız müdahalesi ya bu inşa planını tahrip edebilir ya da yanlış bir yöne yönlendirebilir. • Montessori eğitiminin temel taşlarından birisi hazırlanmış çevredir. Çocuklar hazırlanmış çevredeki Montessori materyallerinden, bireysel ilgi ve eğilimine göre bağımsız olarak seçim yaparlar. • Montessori okullarında çocuklar, istedikleri materyalle, istedikleri zaman, istedikleri yerde çalışırlar. • Çocuklara istedikleri kadar tekrar etme imkanı sunulur. Erken öğrenen yeni bir çalışmaya geçebilecektir, çünkü öğrenmede herkesin farklı bir ritmi vardır. • Materyallerdeki hata kontrolü çocuğun kendi hatasını bulmasıyla gerçekleşir. Başka birinden uyarıya, onaya ve düzeltmeye gerek kalmaz. Kendi kendisini düzeltmesine olanak sağlar. Böylece yetişkinden bağımsızlaşmak doğal olarak gerçekleşir."dedi.

                Servis ve yemek hizmetlerinin de olduğunu belirten Serpil Yılmaz, çocuklarına kaliteli ve çağa uygun eğitim vermek isteyenlerin mutlaka okullarını ziyaret etmeleri, kendilerinden bu konuda bilgi almalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817