Kocaeli olimpiyatlara hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 7 den 77’ye herkesin spor yapabileceği bir spor salonunun yapımına başladı. Salon 14 spor dalında hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak ve bu spor salonundan eğitim kurumları ile tüm bölge halkı yararlanabilecek.

 

“MİNİ OLİMPİYAT KÖYÜ”

Basketbol, Voleybol, Güreş, Judo, Tekvando, Karate, Boks, Step, Aerobik, Okçuluk, Eskirim, Masa Tenisi, Dart gibi sporların yapılacağı bir “ Mini Olimpiyat Köyü “ halini alacak salon da bu spor dallarına ait eğitim ve müsabakalar yapılabilecek. 225 izleyici kapasitesine sahip olacak salonda, soyunma odaları, duşlar, hakem odası, antrenör odası, idareci odası, malzeme odası, büfe ve teknik hacimler yer alacak.

 

OLİMPİYAT SPORCULARI YETİŞECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı yapılan çalışmaları inceledi. Yazıcı,  spor salonunun hem Türkiye hem de Kocaeli için önemli bir tesis olacağını belirterek “2020 Olimpiyatları için Türkiye’nin adaylığının açıklanmasından sonra, olimpiyatlarda madalya kazanmak ve sporcuların yetiştirilmesi adına önemli bir tesis olacaktır. Bu salonumuzda 14 spor dalında çalışmalar yapabilecek. Bu spor dallarından 10 tanesi olimpiyat sporlarındandır. İnanıyorum ki, Okçuluk, Eskirim ve Voleybol gibi spor dallarında başarılı sporcular yetiştirilerek madalyaları ile bizleri onurlandıracaklardır. Yine bu tesislerimizden eğitim kurumları ve mahalle halkları da yararlanabilecektir. “ dedi.

  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817