Kocaeli, Radyo Tiyatrosuna kavuşuyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları artık unutulmaya yüz tutmuş ‘Radyo Tiyatrosu’nu yeniden hayata geçirmek için kolları sıvadı.

 

20’Lİ YILLARDA BAŞLAMIŞTI

Henüz televizyonun olmadığı yıllarda bilim, sanat, spor ve yaşama dair pek çok şey hakkında bilgiye ulaşabileceğimiz en yaygın kitle iletişim aracı radyoydu. Ülkemizde 1920’li yıllardan itibaren “Radyo Tiyatrosu” ile dinleyicisini bu sihirli kutu etrafında toplamış, tiyatronun sevdirilmesine ve yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlamıştı.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Şehir Tiyatroları bünyesinde kurulan ve yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Radyo Tiyatrosu Birimi, ilk olarak Behçet Necatilgil’in “Arttırma Salonunda”, “Emekli”, “Yol” ve “Gece Aşevi” isimli radyo kayıtlarına hazırlanıyor. Gerek sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında görme engelli yurttaşlarımızın tiyatro olanaklarından yararlanabilmeleri; gerekse tiyatronun daha geniş kitlelere ulaşabilmesine dönük başlatılan proje çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi Radyosu (Radyo Kİ) ile bir protokol imzalandı.

 

SES KAYITLARI ALINIYOR

Protokol kapsamında şehir tiyatroları sanatçıları tarafından ses kayıtları alınmaya başlandı. Provaların devam ettiği unutulmaya yüz tutmuş geleneğin Şubat Ayı itibari ile tamamlanması hedefleniyor. Böylece eskiden merakla beklenen radyo tiyatroları yeniden hayata dönerek dinleyicileri eskilere götürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817