Kocaeli sağlığa yürüyor

SEKAPARK’TA YAPILDI

Bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen obezite ile etkin şekilde mücadele etmek, vatandaşların sağlık konuları ile ilgili bilgi düzeyini arttırmanın hedeflendiği yürüyüş Sekapark kafeler bölgesinden başladı. Yürüyüşe 8 yıldır halkla yaptığı sağlıklı yaşam yürüyüşleriyle dikkat çeken Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Halk Sağlığı İl Müdürü Melih Kaştı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, gençlik merkezi ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

 

EN BÜYÜK DEVLET SAĞLIK

 Yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının vurgulandığı yürüyüşte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Hepimizin ortak amacı sağlıklı ve mutlu yaşamak. Buna hiç kimsenin itirazı olduğunu zannetmiyorum. En büyük devlet sağlık. Sağlık olmadan zaten mutluluk da olmuyor. Eğer disiplinli ve düzenli beslenme yapabilirsek hem sağlığımızı hem de mutluluğumuzu garanti altına almış oluruz. Ben bunu düzenli hale getirdim. Haftada 3 gün yürüyorum”dedi. 

HAREKETE GEÇELİM

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla tüm ülkede Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu yürüyüş organizasyonunda bir araya geldiklerini belirten Kaştı da, “Obezitenin  ne olduğu konusunda  artık ilana gerek yok diye düşünüyorum. Az konuşarak harekete geçelim istiyorum. 7-15 yaş aralığındaki çocuklarımız günde 1 ile 1,30 saat egzersiz yapmalılar” bilgisini verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817