Kocaeli” Satranç’ın Merkezi Oldu


Bu yıl satranç sporunu tabana yayma adına, Kocaeli sınırları içerisinde bulunan İlkokul birinci sınıftaki 36.500 öğrenciye satranç takımı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek gösterilecek bir projeye imza attı. Geleceğin satranççılarını bulmayı hedefleyen ve satranç sporunu tabana yaymak adına "Doğru hamlede buluşalım" projesiyle birlikte, 30.428 öğrencinin lisansı çıkarılarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü bünyesinde dahil edildi. Kocaeli bu proje ile Türkiye’de en çok satranç sporcusu olan il unvanını da beraberinde aldı.

 

YUVACIK’TA AĞIRLADILAR

Satranç sporcunda son yıllarda, önemli projelere imza atan ve son olarak Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Türkiye satranç Federasyonu yetkililerini Yuvacık’ta ağırladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Satranç branş sorumlusu aynı zamanda Satranç Federasyonu yönetim Kurulu üyesi İslam Yücel’in öncülüğünde gerçekleşen kahvaltıda, İslam Yücel Federasyon yetkililerine Kocaeli’ye verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

FEDERASYON YETKİLİLERİ KATILDI

Federasyon Başkanı Gülkız Tülay’ın yanı sıra kahvaltıya, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Aşkın Keleş, Türkiye Satranç Federasyonu Çalışanları ile Dünya Gençler Satranç Şampiyonası Organizasyon  Ekibi katıldı. Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne satranç sporuna verdiği büyük yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, tüm şehirlerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gibi, bu spora destek vermesi durumunda Türkiye’nin daha iyi yerlere gideceğini söyledi.

 

HER İLDE İBRAHİM BAŞKANLAR OLMALI.

Federasyon Başkanı Gülkız Tülay;”Son yıllarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı satranç hamlesiyle Kocaeli adeta Satranç sporunun merkezi oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin satranç ile yaptığı güzel projelere Federasyon olarak her zaman destek vererek yanında olduk. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu gerçekten sporu seven bir başkan, her ilde İbrahim Başkanlar olmalı. Federasyon başkanı olarak kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817