KOCAELİ TAŞKÖPRÜLÜLER DERNEĞİ BOSNA HERSEK’TE
 Kocaeli Taşköprülüler Derneği yönetim kurulu Başkanı Yasin Sönmez, yönetim kurulu üyelerinden Orhan Tuna, Yasin Kabadayıoğlu, Feyzi Ergün,, Fahri Güler,, İsmail Gür, dernek üyelerinden Hakan Kayar, ve Bilal Birik, kültürel amaçlı Bosna Hersek’e gitti.

Katledilen Bosna Hersekliler için dua okundu

Gezide öncelikle Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç’in kabri ve şehitlik ziyaretiyle başlayan geziye,  Cuma günü Bosna Hersek Türkiye Büyük Elçiliğine düzenlenen ziyeretle devam edildi ve Elçilik Müsteşarı Yasemin Eralp hanım ziyaret edilirken, günün anısına kendisine Taşköprü ve Mostar köprüsünün resminin olduğu güzel bir tablo ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın özel hediyeleri takdim edildi. Müsteşar Eralp ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken dernek yönetimine, Körfez Belediyesi’ne ve Sayın İsmail Baran’a hediyeler için ayrıca teşekkürlerini iletti. Geziye daha sonra 43’ü kadın 1’i üç aylık bebek olmak üzere toplam 116 kişinin katledildiği Ahmiçi Köyü Camiinde Cuma namazı kılınarak devam edildi ve sonrasında Saray Bosna Baş Çarşısı, Tünel, Travnik, Pöçitel ve Mostar gezildi.

Katliam unutulmamalı

Başkan Yasin Sönmez yaklaşık dört asır Osmanlı himayesinde kalan bu güzel toprakların, camisiyle, tekkesiyle, medresesiyle, hanıyla, hamamıyla, çarşısıyla, kalesiyle ve ilmik ilmik tarihi dokusuyla Osmanlı kokan topraklar olduğunu, ecdadımızın ne kadar güzel işler yaptığını, İslamiyet’i buralarda ne kadar güzel yayıp yaşattığını görmüş olduk dedi. Savaşın izlerinin hala görüldüğü şehirde, müslüman katliamının asla unutulmaması gerektiğini ve  bu güzel şehri herkesin gidip görmesi gerektiğini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817