banner2779
banner2752
banner2750

Kocaeli, Türkiye’nin bilişim kapısı olacak
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmaların hızla devam ettiği Seka Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kocaeli’ni bilimin merkezi yapmak istediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli çok yakın bir gelecekte Türkiye’nin dünyaya açılan bilişim kapısı olacak. Gelece­ğin teknolojileri burada, Kocaeli’nde üretilecek’’ dedi.
BİLİM MERKEZİNDE İNCELEME
Başkan Karaosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK ile protokol imzalanan Bilim Merkezi’nin Seka alanı içinde devam eden inşaatında incelemelerde bulundu. Türkiye’nin en büyük bilim merkezlerinden birinin kurulacağı alanda denetleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ile Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
 
ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bilim Merkezi’yle ilgili Seka alanındaki binalarda onarım çalışmalarının devam ettiği bilgisi verilen Başkan Karaosmanoğlu, çalışmaları yerinde görmek için tüm alanı dolaştı. Onarım çalışmalarının 2013 yılının sonunda bitmesi planlanan Bilim Merkezi’nde inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra TÜBİTAK tarafından gerekli düzenekler yerleştirilecek. İmzalanan protokol uyarınca TÜBİTAK tarafından Kocaeli’ndeki bilim merkezine ilk olarak 25 milyon TL aktarılacak.
 
AVRUPA’NIN SAYILI TESİSLERİNDEN
Binaların yapım çalışması Büyükşehir, iç donanımının ise TÜBİTAK tarafından sağlanacağı Bilim Merkezi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye’de ilk bilim merkezinin Kocaeli’nde tamamlanmış olacağını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, Seka Kâğıt Fabrikası alanındaki binaların restore edilerek oluşturulacak Bilim Merkezi’nin, Türkiye'nin en büyüklerinden biri olmasının yanı sıra Avrupa'nın da sayılı tesislerinden biri olacağını aktardı.
 
GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIRLANIYORUZ
Seka Bilim Merkezi’nin bilim ve teknolojiyle ilgilenen tüm gençler için eğitim üssü olacağına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gelece­ğin dünyasına gençlerimizi bugünden hazırlamamız gerekiyor. Yeni nesilleri, teknolojiyi hem üst düzeyde kullanan, hem de teknoloji üreten bir vizyonla, küresel piyasalarda rekabet edebilecek bir donanımla yetiştirmeliyiz. Biz, bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. İnsana yatırım yapıyoruz. Bunun için Bilim Merkezi’ni kuruyoruz. Türkiye’nin en donanımlı bilim merkezlerinden biri olacak bu kurum, çocuklarımızın ufkunu geliştirecek, yeni kâşifler burada yetişecek’’ ifadesini kullandı.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751