Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Bu Kez Karslılara Konuk Oldu

Kent genelindeki sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, önceki gün Körfez ilçede bazı temaslarda bulundu. Merkezi Körfez ilçede bulunan Kocaeli Karslılar Derneği’ne konuk olan Vali Seddar Yavuz, burada dernek başkanı Alican Kazgan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

FAALİYETLER ANLATILDI

Gerçekleşen ziyaret sırasında Kültür ve Turizm eski İl Müdürü Adnan Zanburkan da hazır bulundu. Buluşma sırasında dernek üyeleri ile bölgede ikamet eden bazı vatandaşlar da katıldı. Dernek merkezine gelişi sırasında tüm yöneticiler ve üyelerle tek tek selamlaşan Vali Seddar Yavuz, Başkan Kazgan ve ekibi tarafından hayata geçirilen projeler ve yapılan özel faaliyetlere ilişkin detaylı bilgiler edindi.

KAZGAN SELAMLADI

Buluşma sırasında ilk olarak konuşan Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alican Kazgan, “Sayın Valimizi bu gece dernek binamızda ağırlıyoruz. Kendisine ziyaretleri ve iyi niyet mesajları dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi. Daha sonra konuşan Vali Seddar Yavuz ise Kocaeli’nin büyük bir Türkiye mozaiği olduğunu dile getirdi.

“STK’LARIMIZI ÖNEMSİYORUM”

Hemşehri derneklerini çok önemsediğini belirten Vali Yavuz, “Farklı şehirlerden ilimize gelmiş, buraya hem ekonomik hem de kültürel katkı sunan hemşehri derneklerini çok önemsiyor ve buralara ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yerel değerlerin yaşatılmasını ve milli kültürün aktif halde tutulmasını çok önemsiyorum” dedi.

“KÜLTÜREL EMPERYALİZME KARŞI DURUYORSUNUZ”

Anadolu’daki tüm şehirlerimizin bulunan zengin yerel ve kültürel değerlerin muhafaza edilerek yaşatılmasının önemine vurgu yapan Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Değerlerimizi koruyarak kültürel emperyalizmin önüne geçilmesini öngörüyoruz. O yüzden biz hemşehri derneklerini daha çok hemşehrilerine kültürel, sosyal bilgi ve birikimlerin aktarıldığı yerler olarak nitelendiriyoruz.

“SEVGİ BAĞLARINIZI YAŞATIN”

Yerel değerlerin yaşatılmasını, orada yaşayan milli kültürün aktif halde tutulmasını fevkalade önemsiyor ve hemşehri derneklerimize bu şehrin valisi olarak kıymet veriyorum. Lütfen halk oyunlarınızı, müziğinizi, yemek kültürünüzü, büyük küçük sevgi bağlarınızı yaşatın”. Konuşmaların ardından karşılıklı istişarelerin yapıldığı ziyaretler ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817