banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ’DE KİTAPLARA BAHAR GELDİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 16-24 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği 7. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde geleneksel hale gelen Ağaçlar Kitap Açtı etkinliği, bu yıl ilk kez 12 ilçede birden yapıldı. Kocaeli genelinde binlerce kitap, vatandaşlar tarafından ağaçlardan toplandı. İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki etkinlikte öğrencilerle birlikte ağaçlardan kitap toplayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli Kitap Fuarı çok yoğun ilgi görüyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Kitapsız gelişme ilerleme ve huzur olmaz. Medeniyetimizin mayasını kitapla, okumakla oluşturuyoruz’’ dedi.

 

12 İLÇEDE ON BİNE YAKIN KİTAP

Her yıl fuar kapsamında İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınar ağaçları kitap açıyordu. Bu kez diğer yıllardan farklı olarak 15 Mayıs Cuma günü tüm ilçelerde merkezi noktalarda bulunan ağaçlara kitap asma etkinliği gerçekleştirildi. Kocaeli genelindeki etkinlik tüm ilçelerde sabah saat 08.00’de başladı. Kocaeli genelinde ağaçlara asılan on bine yakın kitap, saniyeler içinde kitapseverler tarafından toplandı.

 

İLÇELERDEKİ ETKİNLİK ALANLARI

Gebze ilçesinde Kent Meydanı’nda, Çayırova ilçesinde Akse Mahallesi Çağdaşkent Konutları ve Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Konutları’nda, Karamürsel ilçesinde İlhan Çınar Alanı’nda, Derince ilçesinde belediye binasının yanındaki Denizciler Caddesi’nde, Dilovası ilçesinde belediyenin yanındaki Özgürlük Parkı’nda, Gölcük ilçesinde çarşı içindeki Amiral Sağlam ve 19 Mayıs caddelerinde, Kartepe ilçesinde Arslanbey Ataşehir Mahallesi’nde, Körfez ilçede Tütünçiftlik sahilinde, Darıca ilçesinde İstasyon Caddesi’ndeki kent meydanında ağaçlara kitaplar asıldı. Diğer ilçelerde de merkezi alanlarda etkinlik yapıldı.

 

UMUTTEPE’DE DE AĞAÇLAR KİTAP AÇTI

Öte yandan bu yıl Kocaeli Üniversitesi(KOÜ)’nde de kitaplara bahar geldi. KOÜ Umuttepe Yerleşkesi’nde de ağaçlara kitaplar asıldı. KOÜ Öğrenci Konseyi’nin verdiği destekle ağaçlara asılan kitaplar, üniversite öğrencileri tarafından toplandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751