banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kocaeli’de su musluktan içilir
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar neticesinde hayat kaynağı olan su artık musluktan içiliyor. Büyükşehir tarafından 2004 yılından bu yana toplam 3.367 KM içmesuyu hattı yapılırken kaynaklardan elde edilen suyun kalitesini artırmak için de 6 adet içmesuyu arıtma tesisi faaliyete geçirildi.

 

SU KESİNTİSİ TARİH OLDU

6 adet içmesuyu arıtma tesisinin yapımı da devam ediyor. Kayıp kaçakla mücadele ve içmesuyu yenileme çalışmalarıyla su kesintisi tarih oldu.

 

KÖYLER DE TERTEMİZ SU

Kocaeli sakinlerine tertemiz, kaliteli su sağlamak üzere işletmeye alınan arıtma tesisleriyle şehir merkezi gibi köylerde vatandaşlar tertemiz suyla buluşmanın keyfini yaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleceği de planlayarak sonraki nesillerin su sıkıntısı yaşamaması için hazırladığı projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda çalışmalarına başlanan Kandıra Namazgâh Barajı, bölgenin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak.

 

ASRA BEDEL YATIRIM: KANDIRA NAMAZGÂH BARAJI

Tamamını Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile inşa edilen Kandıra Namazgâh Barajı, Kandıra, Derince ve İzmit’teki 259 köy ve mahallenin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak. 25 milyon m3 kapasitesi bulunan tesisten alınan su 12 km uzunluğundaki çelik boru ile Antaplı–Dudutepe İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne terfi edilecek. Tarımsal sulamada da kullanılacak olan baraj elektrik de üretecek.

 

YENİ İNŞA EDİLEREK İŞLETİLEN İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİ

 

KARTEPE AVLUBURUN İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Tesis, Kandıra, İzmit ve Kartepe ilçelerine bağlı toplam 165 köyün içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. 15.000 m3/gün kapasiteli olan tesisin kapasitesi arttırılıyor. İlave ünitelerle kapasite 22.500 m3/gün’e çıkartılıyor.

 

KANDIRA (DUDUTEPE) İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Kandıra İçmesuyu Arıtma Tesisi, Kandıra ilçesi merkezi ve merkeze bağlı 41

köyün içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. Kapasitesi 15.000 m3/gün olan tesis, Hira Grubu Su kaynağını arıtıyor. Tesisin kapasitesi 30.000 m3/gün’e çıkartılıyor.

 

GEBZE DENİZLİ GÖLETİ İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Denizli Göleti İçmesuyu Arıtma Tesisi, 15.000 m3/gün kapasiteye sahip.

Denizli, Balçık, Mollafenari, Pelitli, Kadılı, Ovacık, Cumaköy, Taysat ve Güzeller OSB’nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor.

 

DERİNCE KAŞIKÇI İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Kullanılamayan kaynak suyu, İSU TİP–50 içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak Derince ilçesinin 15 köy ve mahallesine ulaştırıldı. Proje kapsamında bir adet su alma yapısı ile İSU TİP–50 içme suyu arıtma tesisi yapıldı.

 

KÖRFEZ ALİHOCALAR İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Körfez Alihocalar köyünde bulunan mevcut su kaynağı, su kalitesi arttırılmak için İSU TİP–100 içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak Derince ve Körfez ilçelerine bağlı 51 köy ve mahallesine ulaştırılıyor.

 

KARAMÜRSEL OSMANİYE İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Karamürsel Osmaniye Köyü’nde bulunan mevcut su kaynakları, İSU TİP–100 içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak Karamürsel ilçesine bağlı Karapınar, Çamçukur, Pazarköy, Oluklu ve Karaahmetli köylerine ulaştırılıyor.

 

İNŞAATI DEVAM EDEN İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİ

 

KANDIRA (DUDUTEPE) İÇMEYUSU ARITMA TESİSİ 2. ETAP

Kandıra (Dudutepe) İçmeyusu Arıtma Tesisi 2. Etap çalışması devam ediyor. Çalışma tamamlandığında mevcut 15.000 m3/gün kapasiteli arıtma tesisi 30.000 m3/gün kapasiteye ulaşacak.

 

KARAMÜRSEL SEMETLER İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Karamürsel – Valideköprü’deki kaynak suyu için planlanan İSU TİP 100 İçmesuyu Arıtma Tesisi, günlük 2400 m3 suyu arıtacak. İnşaatı devam eden arıtma tesisinin tamamlanması ile bölgenin içmesuyu ihtiyacı karşılanacak.

 

GÖLCÜK DEĞİRMENDERE İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Değirmendere de yer alan mevcut içmesuyu arıtma tesisinin yenilenmesi yapılıyor. İnşaatı devam eden arıtma tesisinde günlük 4800 m3 su arıtılarak üst bölgelerin içmesuyu ihtiyacı karşılanacak.

 

KARTEPE AVLUBURUN İÇMESUYU ARITMA TESİSİ 2.KADEME

Mevcut Avluburun İçmesuyu Arıtma Tesisi kapsamında 2. kademe inşaatı yapılacaktır. Tesiste günlük 7500 m3 içmesuyu arıtılacak.

 

KARTEPE SUADİYE İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Bölgedeki mevcut kaynak suyu için planlanan Suadiye İçmesuyu Arıtma Tesisinde günlük 4800 m3 suyu arıtacak. Yapım çalışmalarına başlanmak üzeredir.

 

KARTEPE MAŞUKİYE İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

Bölgedeki mevcut kaynak suyu için planlanan Maşukiye İçmesuyu Arıtma Tesisinde günlük 4800 m3 suyu arıtacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826