banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ'DE YASA DIŞI DİNLEMEYE BİR GÖZALTI
 Eskişehir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, savcılığın talimatı ile sabah saat 06.00 sularında belirlenen polislerin evine eşzamanlı operasyon düzenledi. Ayrıca Eskişehir Valiliği, Kocaeli'nin de içinde bulunduğu 12 ilde 28 polis hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

 

USULSÜZ DİNLEME

Söz konusu polis ve müdürlerin gözaltına alınma gerekçesinin ise 'usulsüz dinleme' iddiaları olduğu belirtildi. Buna göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, söz konusu polisler hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgütü üye olmak. Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın, haberleşmenin gizliliğini ihlali, kişisel verilerin hukuk aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçların usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Gözaltına alınan polislerin evlerinde ise arama kararı olmadığı belirtildi.

 

KOCAELİ DE VAR

Eskişehir Valiliği, bu sabah başlatılan Eskişehir merkezli polise yönelik operasyonun, 12 ilde yapıldığını, aralarında müdür, amirlerin de olduğu 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin aranmasına devam edildiğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 28.02.2015 günü Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulun örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması” iddiasıyla ilgili Eskişehir merkezli 12 ilde polise yönelik eş zamanlı operasyon yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, başta Eskişehir olmak üzere Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara ili olmak üzere 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda, bir 2. sınıf emniyet müdürü, iki 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, iki emniyet amiri, bir başkomiser, üç  komiser yardımcısı, 19’u polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin aranmasına devam edildiği vurgulandı. İlimizden de 1 polisin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Fuat Avni, bu sabah erken saatte başlayan operasyonu dün akşam yine Twitter'dan duyurmuştu. Fuat Avni, Twitter'da Eskişehir'de operasyon yapılacağını ve istihbaratçı polislerin gözaltına alınacağını yazmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751