Kocaeli’deki Hasarlı Binaları Belediyeler Yıkacak
GENELGE VE LİSTELER VALİLİK WEB SİTESİNDE 

Kocaeli Valiliği, yıkım kararı alınan binaların listesini, valiliğin 'www.kocaeli.gov.tr' internet sitesinde bugün öğlenden sonra yayınlamaya başladı. 

Valiliğin genelgesinde, "1999 yılında meydana gelen depremler sonrasında, orta hasarlı binaların onarım ve güçlendirme projelerinin hazırlanması, ruhsatlarının alınması, onarım ve güçlendirmesinin yapılması için 31.12.2009 tarihine kadar süre verilmişti" hatırlatması yapıldıktan sonra şu ifadeler yeraldı: 

"Süresi içerisinde güçlendirmesi yapılmayan binaların, 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun'un 13 üncü maddesi ile 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 4'üncü ve 5'inci maddelerine göre elektrik, su ve doğalgaz gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılmasının önlenmesi ve tahliyelerinin sağlanması gerekmektedir. Diğer taraftan, orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin ciddi tehdit altında olduğu değerlendirildiğinden aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması uygun bulunmuştur." 

Valilik genelgesinde, alınan kararlar da 5 madde halinde sıralanıyor. Bu maddeler de şöyle: 

1. 7269 sayılı Kanunun 13'ncü maddesine göre, orta hasarlı yapılar, kanunda öngörülen usule uygun olarak güçlendirilmedikçe bu yapıların kullanılmasına imkan bulunmamaktadır. Bu sebeple, orta hasarlı yapılarda yaşayan vatandaşlarımıza oturdukları binanın orta hasarlı ve riskli bir yapı olduğu hususu, ilçe belediyelerince tebliğ edilecektir. Tebliğ tarihinden itibaren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 5'inci maddesinin 3'üncü fıkrasına göre, 60 gün içinde, maliklerince binaların tahliyesi ve yıktırılması sağlanacaktır. 

2. Verilen süre içinde tahliye edilmeyen orta hasarlı binaların elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerinden yararlandırılması, yetkili idarelerin bildirimi üzerine ilgili kurumlar tarafından durdurulacaktır. 

3. Orta hasarlı boş binalar, risk durumlarına göre önceliklendirilmek suretiyle yapının bulunduğu ilçe belediyelerince yıktırılacaktır. 

4. Halen boş bulunan orta hasarlı binalar ile tebligat sonrası tahliye edilen orta hasarlı binalar hiçbir şekilde yeniden kiraya verilmeyecektir. 

5. Orta hasarlı binaların bulundukları ilçeler ve bu binaların adreslerini gösteren listeler, Kocaeli Valiliği www.kocaeli.gov.tr adresinde ilan edilecektir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817