Kocaelili dernekler, Türkmenler İçin el ele verdi.
 Rusya’nın saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Bayır Bucak Türkmenleri’nin durumuna seyirci kalamayan Kocaeli’nde faaliyet gösteren dernekler, KOCKİD önderliğinde bir araya gelerek, el ele verme ve yardım kampanyaları düzenleme kararı adlılar. Yapılan ilk toplantı sonrasında, Valilikle de görüşerek yardımlara başlama ve diğer derneklere de çağrı da bulunma kararı alındı.

Türkmenlere yardım için başlatılan çalışmanın ilk temeli, Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği’nin, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki merkezinde atıldı. Burada düzenlenen ilk toplantıya, Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Can Kazgan ve yönetimi, Serhat İlleri Birliği Platformu Başkanı Alper Alyılmaz, Kocaeli Vanlılar Derneği Başkanı Murat Göğercin, Gültepe gençlik Derneği Başkanı Fahri Kazancı, Kocaeli Taşköprülüler Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tuna ve yönetimleri katıldılar. Kalabalık katılımı olduğu ilk toplantıda konuşan Ali Can Kazgan, ‘’Bu anlamlı destek için bir araya geldiğiniz için teşekkür ederim. Sizin de bildiğiniz gibi, Rusya’nın saldırılarda bulunduğu Bayır Bucak’ta Türkmenler direnmeye devam ediyor. Gardaş ülkemizde yaşanan olaylar bizleri derinden etkiliyor. Gün birlik olma ve zalime dur deme günüdür. Nasıl ki Azarbeycan bize zamanında kapılarını açtıysa, biz de Türk’ün olduğu bu ülkede onları yalnız bırakmamalı, karınca misali de olsa elimizden geleni yapmalıyız. Suriye’de yaşayan Türkler’in sahipsiz kalma ve dillerinin unutturulmak istenmesi gibi iki sorunu var. Bizler, STK’lar olarak bu konuda hem siyasi arena da, hem de toplayacağımız yardımlarla onların yanında olmalı ve yalnız olmadıklarını göstermeliyiz’’ dedi. Ali Can Kazgan, konuşmasını Türküm adlı şiirle noktalarken, söz alan diğer katılımcılar ve dernek başkanları da bir an önce harekete geçme yanlısı olduklarını söylediler.

Yapılan ilk toplantıda, konunun diğer derneklere de aktarılması ve ikinci toplantıya davet edilmeleri, yapılacak yardımlarla ilgili çalışmaları başlatma ve valilikten gerekli iznin alınması için görüş birliğine varıldı. Kockid ve Serhat İlleri Birliği önderliğinde başlayan çalışmalarla, toplanacak yardımlar, Kockid merkezli olarak bir araya gelecek ve belirlenen teslim noktalarına iletilecek. Çalışmaların Körfez’de temsilciliğini üstlenen Ali Can Kazgan, büyük bir katılım beklediklerini vurgulayarak, yardımlarla ilgili bilginin ikinci toplantı ile netleşeceğini ve aktarılacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817