Kocaeli’ne Gemi Sicil Müdürlüğü İsteniyor
 Bu konuda alınan bilgilere göre de, aylık 1000-1200 arasında ticari gemi transit geçişler yapıyor. İstanbul gibi iller, yalnızca kılavuz gemilerden yıllık 5-6 milyon dolar gelir elde ediyor, limanlar nedeniyle de deniz ticaretinin yüzde 60 civarı bu bölgede dönüyor.

Bu özelliklerine rağmen ise Kocaeli’nde Gemi Sicil Müdürlüğü bulunmuyor. İlimizde yaşayan gemi, tekne ve benzeri deniz aracı sahipleri, alım satım ve istenen belgeler için İstanbul’a gitmek ve işlemler için de günlerini ayırmak zorunda kalıyorlar.

Talep var, çalışma yok

Kocaeli’nde deniz ticareti yapan gemi sahipleri, tekne, yat ve benzeri deniz aracı sahipleri, bu eksiklik nedeniyle hem kendilerinin zorlandığını, hem de sicillerde İstanbul gözüktüğü için alınacak vergiler, alım-satım gelirlerinin diğer illere gittiğini söylüyorlar. Bu konuda da belediyelere görev düştüğünü belirten gemi sahipleri, deniz araçlarının sicil kayıtları başka illerde gözüktüğü için haklı taleplerini yapamadıklarını, yatırım isteyemediklerini belirtiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817