Kocaeli’ne hoşgeldin Melis bebek
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce dünyaya gözlerini açan Melis bebeği ‘’Hoş Geldin Bebek’’ diyerek karşıladı. Büyükşehir’in ‘’Hoş Geldin Bebek’’ paketi ve Başkan Karaosmanoğlu’nun Melis bebeğe yazılmış mektubunu alan Yavuz-Merve Uran çifti, mutluluklarını gizleyemedi.

 

YAVUZ-MERVE URAN ÇİFTİ

Yavuz-Merve Uran çiftinin küçük melekleri Melis, kısa süre önce dünyaya merhaba dedi. İzmit Yenidoğan Mahallesi’ndeki evlerinde annesinin ve babasının kollarında büyüyen Melis bebeğe, Büyükşehir Belediyesi de dünyaya ve Kocaeli’ne ‘’Hoş Geldin Bebek’’ dedi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın 2011 yılından bu yana yürüttüğü ‘’Hoş Geldin Bebek’’ sürpriziyle karşılaşan Uran ailesi, büyük bir mutluluk yaşadı.

 

BAŞKAN’DAN MELİS BEBEĞE MEKTUP

PTT Kargo görevlisi tarafından Büyükşehir’in gönderdiği ve üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun minik kızlarına yazdığı bir mektubunda bulunduğu ‘’Hoş Geldin Bebek’’ paketi, aileye Yenidoğan’daki evlerinde teslim edildi. Bu sürpriz karşısında çok şaşıran ve mutlu olan Uran ailesi, ilk çocukları Melis bebeğe Büyükşehir’in ve Başkan Karaosmanoğlu’nun verdiği değer nedeniyle teşekkür etti.

 

ANNELERE SÜT’TEN YARARLANDI

Endüstri mühendisi Yavuz Uran ile muhasebeci Merve Duran’ın minik kızları Melis büyürken, Büyükşehir Belediyesi hep yanında olacak. Hamileliği sırasında Büyükşehir’in Annelere Süt Tanımlı 41 Kart hizmetinden yararlandığını dile getiren anne Merve Uran, ‘’Hoş Geldin Bebek’’ paketinden çıkan gelişim takvimi, ateş ölçer, bebeğim büyüyor kitapçığı ve özellikle bebek çantasının çok işine yarayacağını söyledi.

 

KAPIMIZA KADAR GELDİ, ŞAŞIRDIK

Başkan Karaosmanoğlu ile Büyükşehir Belediyesi’ne kendilerine ve kızlarına verdiği önem nedeniyle teşekkür eden Yavuz Uran, ‘’Melis bizim ilk bebeğimiz. Allah izin verirse üç çocuğumuz olsun istiyoruz. Büyükşehir’in Hoş Geldin Bebek hizmetini duyuyorduk, bu sabah kapımıza kadar gelince hem çok şaşırdık, hem de çok mutlu olduk. Büyükşehir’in sosyal hizmetlerini de beğeniyle takip ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

BAKANLIĞIN ÖRNEK ALDIĞI PROJE

Kocaeli’de dünyaya gelen bebeklerin zihinsel, fiziksel, duygusal gelişimlerine destek vermek ve bebek bakımı ile ilgili önemli bilgileri ailelere aktarmak amacıyla hizmete giren “Hoş Geldin Bebek” projesi başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında 2012- 2013 yılları arasında 46 bin 645 aileye “Hoş Geldin Bebek” paketi teslim edildi. “Hoş Geldin Bebek”  paketi içerisinde; gelişim takvimi, “bebeğim büyüyor” kitapçığı, ateş ölçer, bebek çantası ve Başkan Karaosmanoğlu’ndan bebeğin ismine yazılmış bir mektup yer alıyor. Büyükşehir tarafından büyük bir dikkatle uygulanan ve takdir toplayan proje, Sağlık Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlık, ‘’Hoş Geldin Bebek’’ projesini Türkiye geneline yaymak için çalışma başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817