Kocaeli’nin Kültür ve Medeniyeti Bu Ansiklopedide Toplanacak

 

Kocaeli Ansiklopedisi’ni yapacak çekirdek kadro belli oldu

 

Milli Mücadele’de Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi – Kültürü Sempozyumu’nun son gününde Gazi Süleyman Paşa Salonu’nda Kocaeli Ansiklopedisi Çalıştayı gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haşim Karpuz Konya Ansiklopedisi, İlhan Işık da Diyarbakır Ansiklopedisi fikrinin çıkışından yazılı hale gelmesine kadar geçen zamanı ve tecrübelerini meslektaşlarına ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına anlattı. Çalıştayın başkanlığını yapan Prof. Dr. Azmi Özcan da, “Kocaeli’nin Ansiklopedisi’ni yapacak olan çekirdek kadro burada” dedi. Çalıştayda Kocaeli’nin kültür ve medeniyetini yansıtan bir ticari kaygısı olmayan bir şehir ansiklopedisi çıkarılması ve yazılı olarak gelecek nesillere aktarılması ortak karar olarak alındı

KOCAELİ ANSİKLOPEDİSİ’NİN ÇEKİRDEK KADROSU

Başkanlığını İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Azmi Özcan’ın gerçekleştirdiği çalıştay sonucunda, Kocaeli Ansiklopedisini çıkaracak çekirdek kadro, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Akyıldız, Prof. Dr. İlhan Şahin ile Prof. Dr. Feridun Emecen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gülfettin Çelik, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Selvi ile Doç. Dr. M. Bilal Çelik, Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haşim Karpuz, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Nermin Ersoy ile Doç. Dr. Levent Atalı, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. İdris Bostan ile Prof. Dr. Metin Tuncel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yelildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Hayriye Sözer, tarihçi Resül Narin ve Volkan Şenel, KYÖD’den F. Yavuz Ulugün, tarihçi İsmail Kahraman, Kocaeli Dokümantasyon Merkezi’nden Müzeyyen Ünal, Erdoğan Özdemir ve İhsan Işık isimlerinden oluştu.

KÜLTÜR VE MEDENİYETİ YANSITACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği ve yapılması için karar aldığı “Kocaeli Ansiklopedisi” için akademisyenlerle belediye yöneticileri çalıştayda bir araya geldi. Şehir Ansiklopedisi çıkarılırken hangi yöntemlerin kullanılacağı tartışılan çalıştayda “Kocaeli Ansiklopedisi”nin önemi konuşuldu. İlerleyen teknoloji ile internetin tüm hayatlara girişi ve bilgiye hızlı ulaşmanın toplumlara zarar verdiği öngörüsü konuşulan çalıştayda, her şeyi kısa sürede tüketen ve çok çabuk unutan bir toplum olduğumuz tartışıldı. Çalıştayda, Kocaeli’nin kültür ve medeniyetini yansıtan bir ticari kaygısı olmayan bir şehir ansiklopedisi çıkarılması ve yazılı olarak gelecek nesillere aktarılması ortak karar olarak alındı. Ansiklopedide geçecek tüm bilgilerin kaynakçası ve belgelerinin olması gerektiği de vurgulanan çalıştayda, örnek bir fasikülün çıkması gerektiği konuşuldu.

KOCAELİ ANSİKLOPEDİSİ KALICI OLACAK

6 yıldır yapılan tarih sempozyumlarıyla bilgi ve birikimin elde edildiği de belirtilen çalıştayda, eksikliklerin her zaman olacağı ve bu eksiklikleri tamamlamak için bu ansiklopedinin çıkarılması gerektiği vurgulandı. Kolay olmayan bir sürecin kendilerini beklediğini belirten akademisyenler ve belediye çalışanları önlerini görebilmek için madde, ilke ve hacim tespitinin yapılması gerektiğini de ortak karar olarak aldı. Kocaeli Ansiklopedisi’nin kalıcı olması gerektiği de ortak onay alırken ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘A’ kalite bir iş için kolları sıvadığı görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817