banner2779
banner2752
banner2750

 Kocaeli’ye 2 yeni baraj

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ı ziyaret eden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Kocaeli’ye iki yeni baraj müjdesi verdi. Özkaldı, Kocaeli’de Avcıdere ve İhsaniye Barajları’nın yapılacağını ve 2014 yılının ikinci yarısında ihaleye çıkılacağını ifade etti.  

 

İSU GENEL MÜDÜRÜNDEN MÜJDELER

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ı makamında ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSU’nun çalışmalarından övgü ile bahseden Özkaldı Kocaeli’de önümüzdeki zamanda yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özkaldı, Karamürsel’de yapılması planlanan İhsaniye ve Avcıdere Barajlarının önümüzdeki yılda ihaleye çıkacağını ve o yıl inşaatına başlamayı planladıklarını söyledi.

 

İKİ YENİ BARAJ

Kocaeli’deki su kaynaklarını değerlendirmek istediklerini kaydeden Özkaldı, “İhsaniye ve Avcıdere barajının proje yapımlarını ihalesi yapıldı. Baraj tiplerinin karar verildiği ön raporu tamamlamak üzereyiz. Kasım ayının başında barajın tipine karar verilir. Bu karar çok önemli. Bu karardan sonra çok hızlı bir şekilde projenin detay çalışmaları devam eder. Hedefimiz de önümüzdeki yıl inşaatına başlamak” dedi.

 

GÖLET ÇALIŞMALARI

Bin günde bin gölet projesi kapsamında devam eden ve yapılması planlanan gölet çalışmaları hakkında da bilgi veren Özkaldı, “Gebze’de Kovalidere Ovacık Köyü Göleti’nde etüd çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Karamürsel’de iki adet gölet çalışmamız mevcut. Tepeköy Göleti, İnebeyli göleti Kandıra’da ise Safalı Göleti’nde çalışmalarımız var. Bu göletlerde barajlara göre biraz daha hızlı çalışma yapıyoruz. Saydığım göletleri 27 Eylül 2014’e kadar tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Gebze’de Karanlıkdere Göleti ile ilgili yeni bir talep geldiğini söyleyen Özkaldı, burada da yeni bir çalışma yürüteceklerinin altını çizdi.

 

BALLIKAYALAR PROJESİ

Son olarak eski yıllarda çalışılmış olan Dilovası’nda yer ballıkayalar projesi ile ilgili açıklamada bulunan Özkaldı, “Bu Projeyi hızlı bir şekilde revize edip yeniden ele almayı düşünüyoruz. Yıllık 8-10 milyon metreküp su alma imkanı var. Bu çalışmayı da tamamlarsak Kocaeli yeni bir baraj daha kazanmış olacak” şeklinde konuştu. Özkaldı Kocaeli’nin, İSU’nun hayata geçirdiği projeler ve bizim yapacağım bu çalışmalar ile uzun zaman su sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751