Kocaeli’ye yeni bir mesire alanı: Adagöl

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele İlçesi Yuvacık Beldesinde vatandaşın hizmetine sunduğu Adagöl Kafe ve Adagöl Mesire Alanı'nın tanıtım programını gerçekleştirdi. 50 dönüm üzerine kurulan mesire alanında barbeküden çocuk oyun gruplarına, spor sahalarından kır düğünü sahnesine kadar her şey vatandaşların hizmetine sunuluyor.

TANITIM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık'ta yaptırılan Adagöl Kafe Restoran ile Adagöl Mesire Alanı'nın tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Ali Partal, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AKP Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, Başiskele İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, İZAYDAŞ genel Müdürü Muhammet Saraç, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BURASI HALKIMIZIN

Yeşilin her tonunun görülebildiği Adagöl Mesire Alanı tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu alanın halka ait olduğunu ifade ederek” Burası çok güzel bir alan ve halkımızın mekanıdır. Herkes buraya gelebilir. Bunun herhangi bir ücreti yok, tamamen ücretsiz. 7-8 yıl önce burası kıraç bir alandı. Atalarımız ne güzel söylemiş; Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Bu tür yerlerin şehir hayatından çok önemli yeri var. Bu mekanlar daha önce kentimizin hiçbir yerinde yoktu. Şimdi ise İzmit'te yorulan, dinlenme ihtiyacı olan kendini bu tarz yerlere atıyor” dedi.

BU GÜZELLİKLER MORAL VERİYOR

Başkan Karaosmanoğlu, bu tür güzelliklerin insana moral verdiğini ifade ederek "Vatandaşlarımız bu kentteki güzellikleri gördükçe moral kazanıyor. Bu tür mekanlar bizim medeniyetimizin eseridir. İnsan varsa devlet var, belediye var. İnsanın olmadığı yerde, insanların onurlu yaşamadığı yerde devlet olsa ne olur olmasa ne olur. Devlet insan için vardır, insana hizmet etmek için vardır" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN’A ÖVGÜ

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise 9 yıl önce Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile çalışmaya başladıktan sonra estetik kelimesinin anlamını daha iyi öğrenildiğini ifade etti. Ayaz, Başkan Karaosmanoğlu’nun gelecek nesiller için çalıştığının altını çizerek kendisine teşekkür etti. Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise belediyelerin birleşmesiyle hizmetin tek elden yürütülmeye başladığını ve bu yapılanların yararının görülmeye başlandığını hatırlattı.

50 DÖNÜM ÜZERİNE KURULDU

50 dönüm üzerine kurulan Adagöl mesire alanında 300 piknik masası ile vatandaşların hizmetine sunulmuş. Alanda 20 barbekü mangal, bir adet mescit, bir adet tuvalet, bir köy fırını, bir adet fitness grubu, 2 adet çocuk oyun grubu, bir adet basketbol sahası, bir adet futbaol sahası, bir adet kır düğünü sahnesi ve gelin odası bulunuyor. Mesire alanında ayrıca Adagöl Kafe ve Restoran da yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817