KOCKİD Başkanı Kazgan'dan Açıklama

AÇIKLAMASINDA;   

            Öncelikle sözlerime ankara’da ve diyarbakır’da hayatını kaybeden yavrularımıza allahtan rahmet diliyor, kederli ailelere sabırlar vermesini yüce allahtan niyaz ediyorum.

            Bizler kantin işletmecileri olarak milli eğitim bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda bu tür yasaklı ürünlerin kantinlerimizde satılmasını uygun bulmuyoruz. Bununla birlikte ( asitli içecekler, cips, çikolata kaplı ürünler, kızartmalı ürünler) satmıyoruz. Bunların yerine süt ve süt ürünleri, yoğurt, haşlanmış yumurta, sebze ve meyve satışının ağrlıklı olmasını tavsiye ediyoruz.

Buna yönelik kantinlere yapmış olduğuz ziyaretlerde ve toplantılarda tüm kantin işletmeci esnaflarımızı  uyarıyoruz, ayrıca devamlı eğitimler almaktayız.

Bununla birlikte her ay düzenli olarak milli eğitim müdürlüğü, tarım ve orman müdürlüğü, sağlık müdürlüğü ve okul aile biriliği tarafından denetleniyoruz.

Bununla alakalı bakanlığımızın geçen sene yayınladığı logolu ürünler ile alakalı tekrar bir çalışma yapmasını ve yasaklı ürünlerin devam ettiğini belirtir bir çalışma yapmasını öneriyoruz.

Ayrıca kantin işletmeci esnafımız içinde ürün yelpazesinin biraz genişletilmesini ve okul çevresini ağ gibi saran yerlerinde daha sıkı denetlenmesini, yasakların sadece okul içinde kalmasını değil çevreye kontrol altında tultulmasını tavsiye ediyoruz.

Özellikle milli eğitim komisyonlarında sendika olarak bizlerde yer alacak olursak daha faydalı olacağını düşünüyoruz.

                                                                                                                                                   ALİ CAN KAZGAN

                                                                                                                                         KOCAELİ KANTİN İŞLETMECİLERİ

                                                   DERNEK BAŞKANI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817