banner2779
banner2752
banner2750

KODLAMA BİLMEYEN DOKTOR İŞ BULAMAYACAK

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı’nda konferans verenlerden biri de bilişim uzmanı Mehmet Halit Calayır oldu. Robotik kodlama meraklısı gençlere bilgi ve tecrübelerini aktaran Calayır’ın üzerinde durduğu konu robotis ve robotik kodlama konuları oldu. 10 yıl sonra kodlama bilmeyen doktorun iş bulamayacağını iddia eden Calayır, bu nedenle küçük yaşta kodlama öğrenmek gerektiğini vurguladı.

HER EVDE BİR ROBOT OLACAK

2025 yılında 75 milyar cihazın internete bağlı olacağını kaydeden Calayır, “10 yıl sonra evimizde bize hizmet eden robotlar olacak. Yeni nesil robotlar, rahatlıkla yürüyebilecek hatta takla bile atabilecek” dedi. Calayır sunduğu video gösterisinde Amerika Savunma Bakanlığının insansı robotlar fuarında çekilmiş son teknolojik robotların neler yapabildiğini gösterdi.

EĞİTİMDE MANTALİTE DEĞİŞMELİ

“İnsansı robotlar üretebilmek için eğitim mantalitemizi değiştirmeliyiz” diyen Mehmet Halit Calayır, “Bu teknolojiyi geliştirebilen bir ülke olabilmemiz için gençlerimizin çok farklı yetiştirilmesi lazım. 2030 yılına gelindiğinde insanlar 6 ay öncesinin teknolojik gelişimi karşısında şaşkınlığa uğrayacak. Bugün cep telefonuyla 20 yıl öncesine gittiğimizde nasıl bir şaşkınlık yaşanacaksa, 2030 yılında da 6 ay öncesine gidildiğinde aynı şaşkınlık görülecek. Teknolojik icatlar bu kadar hızlı bir şekilde geliştirilecek” ifadelerini kullandı.

KODLAMA BİLMEDEN OLMAZ

Kodlama bilmenin İngilizce bilmek kadar önemli hale geldiğini ifade eden Calayır, 10 yıl sonra kodlama bilmeyen doktorun iş bulamayacağını iddia etti. “Kodlama öğrenmeye küçük yaşta başlanmalı” diyen Calayır, kodlama yazmanın bir kompozisyon yazmaktan farklı olmadığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751