KÖKEN, BÜYÜK ATILIM
 Gerekli araştırma ve çalışmaların yapılmasının ardından tarihi ahşap ev ve bahçe , müze olarak  Niyazi Yelkencioğlu, Belma Yelkencioğlu Sabuncuoğlu,Teoman Yelkencioğlu ailesi tarafından Kandıra Belediyesine 100 yıl boyunca bedelsiz olarak tahsis edildi.

 Müzelerhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerekhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gifhem günümüzü hem de geleceği aydınlatmak amacını taşıyan kurumlardır diyen Başkan Köken, toplumun aydınlatılmasında müzelerin önemine vurguda bulunarak  kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanıp sergilendiği müzelerimiz, toplum olarak bizlerin nasıl geliştiğini ve  teknolojinin geçirdiği aşamaları bizlere gösterir dedi.

Kandıra’nın önemli ailelerinden olan Yelkencioğlu ailesine ait olan ve 1870-1880 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen tescilli konak için harekete geçen Başkan Ünal Köken, sivil mimarlık örneği olan yapı üç katlı olup, yapıya 'müze' işlevi verilerek yeniden kazandırılması hedefleniyor dedi.

Çarşı mahallemizde bulunan tarihi ahşap ev ve bahçesini müze olarak yeniden işlev kazandırılması amacıyla belediyemize bedelsiz olarak 100 yıl boyunca tahsis eden Niyazi Yelkencioğlu, Belma Yelkencioğlu Sabuncuoğlu,Teoman Yelkencioğlu 'na teşekkür ediyorum diyerek sözlerini sürdüren Başkan Ünal Köken, güzel Kandıramıza hayırlı olmasını diliyorum dediği projenin amaçları arasında   korunması gerekli anıtsal kültür varlığı olan yapının viran halinden kurtulması ve yapım amacına uygun olacak şekilde yaşatılarak gelecek nesillere aktarılabilmesi olduğunu belirtti.

 

Belediyemize bedelsiz olarak tahsis edilen konağın önümüzdeki aylarda restorasyon uygulamalarının da başlayacağını söyleyen Başkan Köken, yapının üç katlı olup, zemin katta; idari ofis, sergi holü ve kafeterya, birinci katta; atölyeler, sergi holü ve çok amaçlı kullanılacak teras, İkinci katta; sergi holü, konuk odası ve özel amaçlı kullanılacak odalar bulunacağını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817