KÖKEN: İLÇEMİZİN DOĞA YAPISINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kandıra’da önemli yatırımları hayata geçirmek için incelemelerini sürdüren Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, yapımına başlanan Namazgah Projesi ve Toki Konutlarına incelemelerde bulundu. Toki Konutları için Şantiye Şefi Cem Erkal’dan bilgi alan Başkan Köken, eski hindi üretim tesisinin yerine kurulacak olan Kandıra Toki Konutlarında adımların hızlandığını ifade etti.

 

Kandıra Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile birlikte Orhan Mahallesi hindi çiftliği bölgesinde yapımı başlanan 206 konuttan oluşan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Köken, sahillerimize ve Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanemize yakın oluşuyla hemşehrilerimize güzel avantajlar sağlayacak olan Toki Konutlarımızın yapımı için Şantiye Şefi Cem Erkal ve ekibimizle birlikte inceleme çalışmarında bulunduk.İlçemize hayırlı olmasını diliyorum dediği konuşmasında alanda bulunan ağaçların kesilmeyerek doğanın korunacağına özen gösterileceğini vurguladı. İlçemiz için yaptığımız her projede hedeflerimiz tek bir noktada toplanıyor, o da ilçemizi bir numara yaparak gözde bir merkez haline getirmektir.Ancak bunu yaparken Kandıra’mızın doğa yapısını daima koruyacağız diyen Başkan Ünal Köken, mahalle konseptinde projelendirilen yerleşim planında konutların bölgenin yöresel mimari dokusu örnek alınarak yapılacağını, has taş kaplaması gibi yöresel mimari unsurlar örnek alınarak tamamlanacağını belirtti.

 

Toki Konutlarına yaptığı incelemelerin ardından Namazgah Projesinin yapılacağı alana giden Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, hemşehrilerimize güzel bir alan oluşturmak için başlattığımız Namazgah Projemizin yapımına başlandı. Tarihi Namazgah Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin de yapılacağı alanda, ilçemize vatandaşlarımıza yakışan bir yatırımı gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Namazgah Projesinin, yürüyüş yollarının aydınlatılması, mescid, açık hava müzesi, seminer, toplantı salonu, yeme-içme olanaklarının bulunduğu kafeterya, 1000 kişilik düğün salonu ve eğitim amaçlı çalışmalara ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Köken, hemşehrilerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yön verdiğimiz projelerimize önem veriyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği kültür merkezimizin yapımının tamamlanmasıyla ilçemizdeki canlılık artacak. Kandıra’ya yakışır bir kültür merkezi yapılacağını söyleyen Başkan Köken, Kandıra’mızı kültür şehri yapmak adına birçok yatırımı hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz dedi.

 

  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817