banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KÖKEN  “SİYASETİN KANDIRALI’SI OLMAK BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞIDIR”
 Geçtiğimiz günlerde , Mhp Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın Siyasetin Kandıra’lısı ifadesini Kullanmıştı. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken Yalçın’ın bu söylemi üzerine bir açıklamada bulundu.

Siyaset halka hizmet odak noktası olduğu sürece geçerli bir söz söyleme sanatı olacaktır. Gerilim siyasetine asla yüz vermeyen, bu siyaset anlayışından asla ayrılmayan çizgimizi her geçen gün vatandaşımıza hizmet adına daha da geliştiriyoruz.

Bizler her daim sadece milletin sesine kulak veriyoruz. Her şartta o sesin tercümanı oluyoruz. Çatışmacı siyaset anlayışı topluma ağır maliyetler ödetmiş, demokrasiyi her zaman zaafa uğratmış, ülkeye zaman kaybettirmiştir. Bu söylemlere dayalı siyasetler sonuç olarak her zaman kendi kendini tüketmiştir.

Bizler bu tür çatışmacı siyasetten ne kadar uzak kalsak da bazı çevreler bulundukları makam ve mevkilere yakışmayan üsluplarıyla siyaset yapmaya devam etmektedirler.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun , Sivas olaylarını değerlendirdiği bir konuşmasına istinaden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ,kaynağının nasıl olduğunu bilmediğimiz, düşüncesinde sebebin ne olduğunu anlayamadığımız bir söylemde bulunarak “Bugünün atıcı Başbakanı’na Sallama Kandıralı diyoruz.” gibi talihsiz bir açıklama da bulunmuştur.

Bu çirkin söylemine devam eden Yalçın, “Bundan böyle Davutoğlu sadece politik müfteri değil, siyasetin Kandıralı’sıdır. Bir kışla fıkrasına göre askerî talim sırasında bölüğün yürüyüş nizamına ayak uyduramayan ve bir türlü eğitilemeyen Kandıralı ere komutan, her seferinde ‘Bölük dur! Kandıralı sen de dur!’ demek zorunda kalır. Teşbihte hata olmayacağına göre Davutoğlu da AKP bölüğünün Kandıralı’sıdır. “ ifadelerini kullanmıştır.

Bizler elbette o günleri yaşayıp görmedik. Fakat Kandıra insanını bu tür söylem ve ifadelerle küçültmek isteyenler var. Oysa bu hikayenin kaynağı kentimiz insanın saf ve mütevazi kimliği ile doğru orantılıdır.

Hikayenin aslını bilmeyen Sayın Semih Yalçın’a o hikayenin aslını iletmek isteriz.

“Kandıralı genç askere hazırlanmaktadır.

 

Annesi sürekli olarak komutanlarının emrinden çıkmamasını, aksi takdirde emdirdiği sütünü helal etmeyeceğini bildirir ve genç bu telkinlerle asker olur. Henüz acemi birliğinin ilk günleridir. Kim ne iş buyurursa hile yapmaz, çalışır ve gel zaman git zaman,

 

Kandıralı genç asker bölük komutanının dikkatini çeker. Bölük komutanı, “Sürekli olarak çalışıyorsun, cezamı alıyorsun?” diye sorar Kandıralı gence, o da “Hayır komutanım. Annemin vasiyetini tutmak için böyle davranıyorum” der.

 

Bölük komutanı da der ki, “Bu bölüğün en büyük komutanı benim. Bundan sonra benim emrim haricinde kimseyi dinlemeyeceksin” der.

 

Ertesi gün Tabur komutanı bölüğü denetlemeye gelir. Bölük komutanı bölüğü toplar, yürü komutunu verir. Ancak bölük ahenkli yürüyemez ve tabur komutanını kızdırır.

 

Tabur komutanı “Bölük dur!” der, Kandıralı da ‘dur’ komutunu verenin, bölük komutanı olmadığından yürümeye devam eder. Daha sonra bölük komutanı Kandıralı sende dur’ der. O gün bu gündür, ‘Bölük dur! Kandıralı sende dur’ denir.

 

Acı olan şudur ki, Kandıralı annenin düşüncesi ile kınalı kuzunun hikâyesi aynıdır aslında. Fakat bu olayın gerçek yüzü bilinmediğinden, olay ironik yönü ile anılmaktadır.

 

Bilinçsizce yapılan açıklamaları oldukça vahim buluyor ve kınıyoruz.

Kandıralı olmak bu toprakların evlatları olarak bizler için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. “Sallama Kandıralı” gibi söylemler MHP’de siyaset yapan bir kişiye ve Genel Başkan Yardımcılığı gibi bir makama yakışmamaktadır. Bu söylemi söyleyen kişileri bireysel olarak değil, bağlı bulundukları siyasi görüş olarak değerlendirmekteyiz.

Kandıra halkı olarak bu söylemin sahiplerinden amacına yönelik bir açıklama beklemekteyiz. Amacı ve sebebi her ne olursa olsun, söylenmek istenen küçümseyici ifade tarzını kınıyoruz.

Sayın Başbakanı’mızın bir Kandıralı olarak görülmesi ve ifade edilmesi bizler için büyük bir şereftir. Kandıra’mızdan Başbakan,Dış işleri Bakanı ,Sağlık Bakanı çıkmıştır.

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bizlerin bundan sonra da fahri hemşehrilisidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826