KÖKEN; “YOKLUKTAN, MİLLİ ŞAHLANIŞ DESTANI YAZILDI”
 Milletimiz ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını gururla kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, büyük milletimizin bin yıllara dayanan tarihi içinde bir şeref olduğunu belirten Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Milletimiz için, bir tarih vardır ki, o tarihte ülkemizin varlığına kasteden düşmana, ibretlik ders verilmiştir. On binlerce vatan evladının şehit olduğu büyük zafer, aynı zamanda düşman güçlerin de tarihlerinde en büyük hezimetlerinden biri olmuştur. O tarih 18 Mart, destanın adı ise Çanakkale’dir” ifadelerini kullandı.

MİLLİ BİRLİĞİMİZİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ

Milletimizin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü kılacağını ifade eden Başkan Köken, “Tarihimizde 250 bin şehit verdiğimiz böylesine bir destan daha yoktur” dedi. Köken, “Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arabı’yla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de yan yana yatan şehitlerimiz, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü göstergesidir” dedi.

ÇANAKKALE’NİN MUHTEŞEM RUHU

“Çanakkale savaşında 250 kiloluk bombayı kaldıran milli kahramanımız seyit onbaşıyı, Kınalı Hasan’ı,  Çanakkale’yi unutmamak, bizim millet olma, bir arada yaşama arzumuzun can suyudur. Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz zafere ulaşmıştır. Ancak dün olduğu gibi bugünde milletimizi, sindirme bölme ve parçalamaya yönelik planlar yapanlar bilmelidirler ki, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır”

GÜÇLENDİKÇE ÖNÜMÜZE SET ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Biz kabuklarımızı kırdıkça, dış politikada, ekonomide bağımsız ve iddialı politikalar yürüttükçe göze batmaya devam ediyoruz.  Sözümüz arttıkça önümüze daha çok engel çıkarıyorlar.  101 yıl önce bir milleti diz çöktürmek isteyenlerin yöntemi farklıydı, bugün ise farklı. Ancak niyet hep aynı oldu. Türkiye ne zaman güçlenmeye başladıysa askerî müdahalelerle, muhtıralarla, iç karışıklıklarla önümüze set çekmeye çalıştılar. Hem içeriden hem dışarıdan planlanan terör tehdidinin amacı, milletimize diz çöktürmek. Tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi. İstenen şuydu: ‘İçeride terörle uğraş, dışarıda sesini çıkarma’. İşte bugünler en çok ihtiyaç duyduğumuz şey Çanakkale ruhu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817