KÖKEN’DEN HALKA KANSER TARAMASI HİZMETİ
 Kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri konusunda, erken tanı ve tedavi süreciyle ilgili Türkiye’nin tanıdığı isim Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kandıra Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Meme Kanserinde  Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları konulu panelde bilgilendirmelerde bulundu.

“KANSERSİZ YAŞAM ELİNİZDE”

Başkan Köken: “Halkımıza yönelik ,  sağlık alanında uzman kişilerle birlikte yaptığımız programlar devam edecek”

Kandıra’da sosyal , kültürel ve sağlık alanında her türlü faaliyeti uzman kişilerle birlikte halkımıza ulaştırmak için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz diyerek sözlerine başlayan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  ilçemizde yaptığımız hizmetleri diğer ilçelerle yarışacak hale getirmek en büyük amaçlarımızdan biridir. Bizlerin istediği tek bir şey var, o da vatandaşlarımızın sağlık ve, kültür alanlarında kendini yetiştirebilmesidir.  Sağlık alanında bilinçli davranıp önlemlerini alabilen ve kaliteli hizmete ulaşarak memnuniyet duymaları en büyük mutluluğumuzdur dedi.  Kanserle ilgili erken tanı ve mücadele yöntemlerine de dikkat çeken Başkan Köken, kansersiz yaşam bizlerin elinde diyerek  sağlıklı yaşamak için stressiz ve doğal bir beslenme yöntemine başvurulması gerektiğini ifade etti.

“Her 3 Dakikada 1 Kadına Yeni Meme Kanseri Tanısı Konuyor”

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, gerçekleştirdiği panelde geniş kalabalıklara seslenerek erken tanının tedavi sürecindeki önemine vurgu yaptı. Kanser bir hastalık değil, hastalıklar grubudur diyen Prof. Dr. Zafer Utkan,  kanseri vücudumuzdaki hücrelerin kontrolsüz dağılması olarak açıkladı. Dünyada her yıl yaklaşık on milyon yeni kanser olgusu ortaya çıkıyor diyen Utkan, kanserden dolayı gerçekleşen ölümlerin dünyadaki oranını %12 olarak açıkladı. Sağlık Bakanlığının istatistiklerine dayanarak açıklamalarda bulunan Prof. Dr Zafer Utkan, erkek ve kadın kanser sıklığının %60 arttığını ifade etti. Erkeklerde akciğer, prostat , kadınlarda ise  meme ve troid kanserlerinin daha sık rastlandığını belirtti.

Meme kanseri görülme sıklığının her 11 dakikada 1 kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Her 3 dakikada 1 kadına yeni meme kanseri tanısı konmaktadır diyen Utkan, kadınların 40’lı yaşlara gelir gelmez mutlaka sağlık Bakanlığının bu maksatla başlattığı tarama yöntemlerine katılmalarının önemli bir faktör olduğunu belirterek  Ketem( Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Erken Teşhis Merkezi) ünitelerine başvurmalarını ve gerekli incelemeleri yaptırmalarını söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817