banner2779
banner2752
banner2750

KOLOMBİYA'DAN EĞİTİM İÇİN GELDİLER

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yurt içinde itfaiye eri eğitimlerini sürdürürken yurt dışından da eğitim için talepler geliyor. Bugüne kadar üç kıtada pek çok yabancı itfaiyeciye eğitim veren Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezi (KOBİTEM) sık sık doğal afetlerle yüzleşen Kolombiya’dan da misafir ağırladı. Coğrafi konumu dolaysısıyla bol yağış alan ve bunun sonucunda sel ve toprak kaymaları gibi doğal afetlerin yaşandığı Kolombiya’dan gelen itfaiye erleri, Büyükşehir İtfaiyesi tarafından eğitimden geçirildi. Her türlü olası şartlara göre eğitim alan Kolombiyalı itfaiyeciler eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. 

 

BİN 756 KİŞİ EĞİTİLDİ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 68’incisi yurt içinden katılan itfaiye erlerinin yanı sıra üç Kolombiyalı itfaiyeci ile birlikte gerçekleştirildi. Afyon, Aydın, Adıyaman, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Giresun, Kastamonu, Kütahya, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa ve Kolombiya’nın Ibague şehri itfaiyesinden toplam 20 itfaiyeci 3 hafta süren eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı. 2010 yılından bu yana devam eden eğitimlerde 337 belediye ve 14 ayrı ülkeden toplam bin 756 kişi eğitimden geçti.

 

68. DÖNEM SERTİFİKA ALDI

Programda eğitimleri tamamlanan 20 kişilik gruba sertifikaları verildi.  Ramada Otel’de düzenlenen sertifika programına İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, şube müdürleri ve itfaiye erleri katıldı. Sertifika töreninde konuşan Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Salih Palaz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen talepler doğrultusunda temel itfaiyecilik eğitimleri verdiklerini söyledi. Palaz, “Bu eğitimleri vermekten dolayı çok mutluyuz. Bilgi paylaştıkça büyüyen bir şeydir. Sizlerle bu paylaşımları yapmak bizleri oldukça mutlu ediyor. Özellikle Güney Amerika ülkesi Kolombiya’dan gelen misafirlerimize bu eğitimi vermek bizi gururlandırdı. Sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

TİKA İŞBİRLİĞİ İLE KOLOMBİYA’DAN EĞİTİME GELDİLER

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği ile düzenlenen itfaiyeci eğitimlerine, ülkemizin yurt dışındaki yardım ve işbirliği faaliyetlerini yürüten ve kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın da paydaş olması ile diğer ülkelerdeki itfaiyeciler de eğitimlere katılma ve bilgi alma imkânı buluyor. Eğitime katılan ve ülkemize Kolombiya’dan gelen 3 itfaiyeci eğitimlerden oldukça memnun olduğunu belirttiler. Kolombiya’dan gelen itfaiyeciler adına konuşan Ibague Şehri İtfaiye Müdürü Rafael Rıco, “Bizleri burada misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz. Eğitimlerimizi tamamladık ve öğrendiklerimizi kendi ülkemizde uygulayacağız. Eğitimde bizlere yardımcı olan bütün eğitmenlerimize ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca burada bulunmamızı sağlayan TIKA ve TBB’ ye de şükranlarımı sunarım” dedi.

 

KARŞILIKLI ÜLKE BAYRAKLARI HEDİYE EDİLDİ

Kolombiya’nın Ibague şehri İtfaiye Müdürü Rafael RICO ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan KARA, ülkelerarası ve itfaiyeler arası işbirliğinin anısına birbirlerine karşılıklı ülke bayraklarını hediye ettiler. Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi yanındaki eğitim uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman eğitmen personeli tarafından tam teçhizatla, Yangına Müdahale Teknikleri, Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme, Kazazede ve Yangın Kaynağı Arama, Termal Kamera Kullanımı,  Trafik Kazalarından Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma gibi daha birçok konuda teorik ve pratik bilgiler sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751