KOMEK SERGİ AÇILIŞINDA KANDIRA RÜZGARI ESTİ
 “Gelenekseli Sergile” sloganı ile yola çıkan KO-MEK, Meslek ve Sanat eğitimi Kurslarının  yılsonu sergisinin açılışı, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve eşi Elif Köken,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kandıra Ak Parti İlçe Başkanı Yunus Özder tarafından yapıldı.

“Gelenekseli Sergile” sloganı ile yola çıkan KO-MEK, Türkiye’nin 7 bölgesinden farklı renkleri yılsonu sergilerinde sergilemeye devam ediyor. 7 farklı bölgenin renkleri, tatları ve kültürünü açılan sergilerde yansıtan KO-MEK, Kandıra’nın tüm tarihi ve kültürel değerleri sergide işleyerek  adeta Kandıra fırtınası estirdi. Açılışta konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, ” Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde meslek sahibi sayısını artırmada büyük sosyal sorumluluk üstlenen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda yani KO-MEK’te ilçemizde eğitim gören, emek veren kursiyerlerimizin çalışmalarını sunacağı sergimizde bizleri  en çok mutlu eden  burada eğitim gören kursiyerlerimizin  edindikleri mesleği iş hayatına dönüştürerek, hem ülke ekonomisine hem kendi aile ekonomisine katkı sağlama imkanı bulmasıdır dedi.

Konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Komeğin bir halk mektebi olduğunu belirttiği konuşmasında eğitimin öğretimin yaşı olmaz. Yediden yetmişe, beşikten mezara kadar eğitim öğretim devam etmeli. Her gün yeni bir şey öğreneceğiz dediği konuşmasında Hz Mevlana’nın “Dün dündü geçti gitti cancağazım, bu gün yeni bir şey söylemek lazım sözünden de örnek vererek  eğitim ve öğretimin önemini vurguladı.

İngilizce, bilgisayar, diksiyon, mefruşat, kuaförlük, cilt bakımı, çocuk gelişimi gibi farklı alanlarda meslek sahibi olma şansı bulan vatandaşlara  edindikleri donanımlarla özgüven katan kurslar, Türkiye’de Halk Üniversite olarak ifade ediliyor ve  bir çok vatandaşımızın hayalinin gerçekleşmesine vesile oluyor.

İstihdam ve meslek sahibi olabilmenin dışında KO-MEK’lerin sosyal hayata etkisi yadsınamayacak kadar önemlidir diyen Başkan Köken,Komek kurslarında  hemşerilerimiz, iletişim ve ilişkileri güçlendirerek paylaşmanın, birlikte başarmanın hazzını yaşama imkanı buluyor diyerek hem dostlukların geliştiğini  hem de İlçede sosyal alanda birliktelik sağlandığını ifade etti.

Kandıra’nın tüm güzelliklerinin sergilendiği sergide birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı. Tamamı kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan sergi de  Kandıra Bölgesine ait kültürel değerler yansıtıldı. Sergide Kandıra Bezinden yapılarak işlenen iğne oyaları, el işi ürünlerinin yansıtılarak bölgeye özgü kına ve düğün adetleri de gösterildi. Bunların yanı sıra büyük ilgi gören yöresel tatlar, Kandıra’nın çeşitliliğini de ortaya koydu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817