Kompost Üretiminde  Proje Bu Okulda Başladı

Özel Rengin Anaokulu öğretmenlerinden Ece Lençper ile başlatılan sıfır atıkla “ vermikompost “twinning projesine giriş yapıldı. Projenin konusu; solucanlar vasıtası ile organik atıkların değerli bir gübreye dönüştürülmesi, toprağın daha verimli hale getirilmesini sağlamaktı. Proje hakkında verilen bilgide, “Okul öncesi dönem kişiliğin oluşumu ve temel alışkanlıkların kazanılmasında önemli bir etkendir. Yaparak, yaşayarak öğreniyorlar. Yeterli büyüklük ve uygun donatıya sahip olan bahçesiyle kompost yapmak daha keyifli hal alıyor. Projeye katılan öğrencilerin yaş grupları 3-6 yaş aralığında. Projenin kurucusu Özel Rengin Anaokulunun öğretmeni Ece Lençper ve Yunanistan’dan projeye ortak olan Margoni Pınelopı farkli şehir ve ülkelerden bir araya gelerek gelecek nesillere daha verimli toprak bırakmak için Projede 10 öğretmen daha yer almaktadır. Projede öğrenci ve aile işbirliğine önem verilerek projenin daha fazla insana ulaşması, okul kalite etiketi hedeflenmektedir” denildi.

Projede örnek okul olarak başlangıç yapılan Rengin Anaokulu’nda, okul bahçesinde çalışmalar uygulamalı olarak da öğrencilere gösterilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817