Konservatuvar sınavları için geri sayım başladı
 Konservatuvar sınavları için geri sayım başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 eğitim dönemi sınavları 14-15 ve 16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlara bu yıl da yoğun talep oldu. Vatandaşlar; çocuklarının kentin en önemli sanat merkezinde eğitim alabilmesi için adeta birbirleriyle yarıştı. 890 kişi sınava girmek için başvuru yaptı.

SINAVLAR 10.00’DA BAŞLAYACAK

14-15 ve 16 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavları 10.00’da başlayacak. Konservatuvar bölüm sınavları Kocaeli Fuarı içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’nde; Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavları ise merkezin Anıt Park içindeki binasında gerçekleştirilecek. Bale Bölümü’nün sınavları SDKM’de yapılacak.

BRANŞLAR

Sınavlar, konservatuarın Türk Sanat Müziği( Ud, ney, k. kemençe, kanun, tanbur), Türk Halk Müziği (Bağlama, kaval, Karadeniz kemençe) Batı Müziği (Piyano, çello, keman, bateri, yan flüt, k.gitar, viyola, basgitar, klarnet), Şan, Bale, Tasavvuf Korosu ve Halk Oyunları bölümlerinde açıldı. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi ise resim, çocuk resim, hat, tezhip, heykel, çini ve seramik branşlarında yapılacak. Öğrenciler bölümlerin yaş aralıklarına uygun branşlarında sınava girecek.

YETENEK SINAVI’NDA ÖĞRENCİYİ NE BEKLİYOR?

Sınavlarda öğrencilerin tek, çift ses ile ritim ve melodi yeteneklerine bakılacak. Bale ve Halk Oyunları Bölümleri’nin sınavlarında esneklik yeteneği dikkate alınacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki sınavlarda ise çizim vuruşlarındaki yetenek göz önünde bulundurulacak.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ 23 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Konservatuarda 2013-2014 eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Konservatuvarda bu yıl Batı, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi, Halk Oyunları ve Bale Bölümleri’nin ilgili branşlarında eğitim verilecek. Branşlardan, 5 ile 55 yaş arasındaki farklı yaş grupları yararlanabilecek. Ayrıca yine Konservatuvar bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde de resim, seramik, ebru, hat ve tezhip ve çini branşları yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817