Konservatuvar sınavlarına bin kişi kayıt yaptırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2012-2013 eğitim dönemi yetenek sınavları hafta sonunda gerçekleştirilecek. Kentin en önemli sanat eğitim kurumlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne Kocaelililer bu yıl da büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar çocuklarının gelecek vaat eden bu önemli kurumda eğitim almaları için adeta birbirileriyle yarıştı. Hafta sonunda gerçekleştirilecek sınavlar için bin kişi kayıt yaptırdı.

EN FAZLA BAŞVURU GİTAR BRANŞINA
Sınav başvurularında Batı Müziği Bölümü’nün gitar branşı başı çekti. 168 kişinin kayıt yaptırdığı branşı 158 kişi ile piyano ve ses eğitimi, 81 kişi ile keman-viyola-çello, 147 kişi ile Türk Sanat Müziği, 80 kişi ile de Türk Halk Müziği Bölümü izledi. Konservatuvarın gözde bölümlerinden Bale de yine bu yıl ilgiyle karşılandı. Bölümün sınavına girmek için 148 kişi başvuru yaptı. Bunun yanı sıra bu yıl yeni açılan Müzikli Oyun Grubu’na 28, Halk Oyunları Bölümü’ne 40, Türk Din Müziği Bölümü’ne 48 ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin branşlarına 102 vatandaş kayıt oldu.

SINAV KOMİSYONUNDA AKADEMİSYENLER VAR
Sınav komisyonlarında, Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin başarılı eğitim kadrosunun yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara, Mimar Sinan ve Kocaeli Üniversiteleri’nden davet edilen akademisyenler görev yapacak. Sınavlarda öğrencilerin tek, çift ses ile ritim ve melodi yeteneklerine bakılacak. Bale ve Halk Oyunları Bölümleri’nin sınavlarında esneklik yeteneği dikkate alınacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki sınavlarda ise çizim vuruşlarındaki yetenek göz önünde bulundurulacak.

BATI MÜZİĞİ BÖLÜM SINAVLARI 1 EYLÜL’DE
Sınavlar, Konservatuvarın, Türk Halk, Türk Sanat, Türk Din Müziği, Batı Müziği, Bale, Halk Oyunları ile Güzel Sanatlar Bölümleri’nin 30 ayrı branşında yapılacak. Batı Müziği Bölümü’nde yer alan, yan flüt, piyano, klasik gitar, elektrogitar, bas gitar, batı keman, viola, çello, bateri, klarnet ve batı müziği ses eğitimi branşlarının sınavları 1 -2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

THM, TSM VE TDM SINAVLARI AYNI GÜN
Türk Halk Müziği (THM) Bölümü’nün  bağlama, ses eğitimi ve Karadeniz Kemençe branş sınavları ile Türk Sanat Müziği (TSM) Bölümü’nün ud, kanun, tanbur, ney, klasik kemençe, ses eğitimi ve  TSM Keman branş sınavları 2 Eylül Pazar günü yapılacak. Aynı gün Türk Din Müziği (TDM) Bölümü’nün yetenek sınavları gerçekleştirilecek.

BALE SINAVI 8 EYLÜL’DE
Bale ve Halk Oyunları Bölümlerinin sınavları 8 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Bale Bölümü’nün sınavları SDKM Bale Salonu’nda, Halk Oyunları Bölüm sınavı ise Büyükşehir Belediyesi Vinsan Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

GÜZEL SANATLAR SINAVLARI 1-2 EYLÜL’DE
Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Güzel Sanatlar Bölümünün sınavları 1-2 Eylül tarihleri arasında Anıtpark içindeki Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bölüm bu yıl  yetişkin resim, heykel, seramik, hat, ebru ve tezhip branşlarında sınav açacak. Bölümün çocuk resim bölümüne bu yıl sınavsız öğrenci kabul edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817