banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 Konservatuvara 850 kişi başvurdu
 Konservatuvara 850 kişi başvurdu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi tarafından Eylül ayında yapılacak olan sınavlara 850 kişi başvurdu. Vatandaşlar çocuklarının gelecek vaat eden bu önemli kurumda eğitim almaları için adeta birbirileriyle yarıştı. Sınavlar 14-15 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

 

BAŞVURU MERKEZLERİ

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin başvuruları Kocaeli Fuarı içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’ne yapıldı.

 

 

SINAV AÇILAN BRANŞLAR

Sınavlar, konservatuarın Türk Sanat Müziği( Ud, ney, k. kemençe, kanun, tanbur), Türk Halk Müziği (Bağlama, kaval, Karadeniz kemençe) Batı Müziği (Piyano, çello, keman, bateri, yan flüt, k.gitar, viyola, basgitar, klarnet), Şan, Bale, Tasavvuf Korosu ve Halk Oyunları bölümlerinde açılacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi ise resim, çocuk resim, hat, tezhip, heykel, çini ve seramik branşlarında sınav açacak. Öğrenciler bölümlerin yaş aralıklarına uygun branşlarına kayıt yaptırarak bu branşlarda sınava girecek.

 

YETENEK SINAVI

Sınavlarda öğrencilerin tek, çift ses ile ritim ve melodi yeteneklerine bakılacak. Bale ve Halk Oyunları Bölümleri’nin sınavlarında esneklik yeteneği dikkate alınacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki sınavlarda ise çizim vuruşlarındaki yetenek göz önünde bulundurulacak.

 

KONSERVATUVARDA ZİL 23 EYLÜL’DE ÇALACAK

Konservatuarda yeni eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Konservatuvarda bu yıl Batı, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği,  Türk Tasavvuf Musikisi, Halk Oyunları ve Bale Bölümleri’nin ilgili branşlarında eğitim verilecek. Branşlardan, 5 ile 55 yaş arasındaki farklı yaş grupları yararlanabilecek. Ayrıca yine Konservatuvar bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde de resim, seramik, ebru, hat ve tezhip ve çini branşları yer alacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826