Konservatuvarda yeni eğitim dönemi Pazartesi başlıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın 2012-2013 yeni eğitim dönemi yarın (Pazartesi)başlıyor. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde yeni eğitim dönemi ise 1 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Kocaeli’nin en önemli sanat eğitim merkezlerinin başında gelen Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim merkezi yeni eğitim dönemine 425 yeni öğrencisi ile giriyor. Geçen yıllarla birlikte bu yıl toplam 980 öğrenci Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin ilgili bölümlerinde eğitim alacak.

 

30 AYRI BRAŞTA SANAT EĞİTİMİ

Öğrenciler bu yıl Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Din Müziği, Batı Müziği, Bale, Plastik Sanatlar ve Resim ile Halk Oyunları Bölümleri’nin 30 ayrı branşında eğitim görecek.

 

980 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

2012-2013 yetenek sınavlarında 425 öğrenci başarılı olmuştu. Bu sayıya geçen yıllardaki öğrenci sayısı olan 555 eklenecek. Böylece bu yıl 980 öğrenci Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde eğitim görecek.  Konservatuvar’ın; Türk Sanat, Türk Halk, Türk Din Müziği, Modern Batı ve Halk Oyunları Bölümlerinde 4 yıl, Bale’de 9 yıl, Klasik Batı Müziği Bölümü’nde 6 yıl eğitim veriliyor. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin Plastik Sanatlar ve Resim Bölümlerindeki eğitim süresi ise 4 yıl. (Çocuk Resim Branşının eğitim süresi 2 yıl)

 

BALE BÖLÜMÜNÜN DERSLERİ SDKM’DE

Konservatuarın Türk Halk, Türk Sanat, Bale ve Batı Müziği bölümlerinin dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin plastik sanatlar ve resim bölümü dersleri ise eğitim merkezinin Anıtpark içindeki yerinde verilecek. Bale Bölümü’nün dersleri SDKM Bale Salonu’nda, Halk Oyunları Bölümü’nün dersleri ise Vinsan Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

KAYITLAR İÇİN SON GÜN

Öte yandan, 2012-2013 yetenek sınavlarında başarılı olan öğrencilerin kesin kayıt süresi yarın (Pazartesi) sona eriyor. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavlarını kazanan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne gelerek kayıtlarını yaptırabilir. Kayıt sırasında öğrencilerden iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. 18 yaşından küçük olan öğrencilere ise kayıt sırasında velilerinin refakat etmesi gerekiyor. Velilerden de nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817