Kontak Anahtarını Servise  Verince Şok Oldu

Araç kilometresini hafızaya alan kontak anahtarı servise girince otomobilin 100  bin kilometre düşük ayarla satıldığı ortaya çıktı.

Düğün Salonu işleten Ali Osman Sürücü, Malatya’da internet üzerinden satışı yapılan 41 FF 316 plakalı otomobile müşteri oldu. İddiaya göre noterde satışı yapılan aracın gelen ekspertiz raporları otomobilin 170 bin kilometrede olduğunu gösterdi. Düşük kilometreli olduğu için emsallerinden 15 bin lira fazla ödeme yaptığını söyleyen Ali Osman Sürücü, toplamda 60 bin lira ile aracın sahibi oldu.

Otomobili aldıktan sonra kontak anahtarının arıza yapması sonucu servise giden Sürücü burada şok oldu. Anahtarın hafıza kayıtlı olduğunu öğrenen Sürücü, bunu test ettirdiğinde otomobilin gerçek kilometresinin 278 bin oluğunu gördü. Soluğu mahkemede alan Ali Osman Sürücü, kendisine araç satan şahısları ve raporu veren ekspertiz firmasından davacı olarak, parasının ve yaptığı masrafların kendisine geri ödenmesini talep ederek, “Bana ayıplı mal sattılar. Otomobilin orjinal olduğu ve kilometresinin 170 binde bulunduğu raporlarla söylendi. Anahtar arıza yapmasaydı bunu öğrenemeyecektim. Hatta aracın muayeneye de girdiği ve her seferinde de farklı kilometrelerin yansıdığını öğrendim. Aracın kilometresi ile birkaç kez oynanmış. Araç sahipleri ve raporu veren firmadan davacıyım” dedi.

Ali Osman Sürücü başlattığı hak arama mücadelesini mahkemeye bırakırken, özenerek aldığı otomobilinden de bu nedenle soğuduğunu ve artık kullanmak istemediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817