KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARA BÜYÜKŞEHİR'DEN ESTETİK DOKUNUŞ

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köprülü kavşakların estetik görünüm kazanması için alt kısımlarında taban çalışması yaptı. Değirmendere ve Kandıra sapağı Akçakoca Köprülü Kavşağı’nda gerçekleştirilen çalışma ile köprü altlarındaki bölümler renklendirildi. Yapılan çalışma ile köprü altlarındaki boş alanlar farklı malzemeler kullanılarak hoş bir görünüme kavuşturuldu. 

 

RENKLİ ŞEKİLLER

Değirmendere Köprülü Kavşağı’nda yapılan çalışmada bin 200 metre ayraç, 112 ton beyaz taş kullanıldı. Kavşak altındaki boş zeminlere beton dökülerek zemin düzeltildi. Ardından çeşitli malzemelerle renkli şekiller oluşturuldu. Kavşak içinde 21 metreküp turuncu yonga, 12 metreküp kırmızı yonga, 25 metreküp sarı yonga, 24 metreküp mavi yonga ve 42 metreküp mor yonga serildi. Uygulamada 100 metreküp de kahverengi ponza taşı kullanıldı. 

 

FİGÜRLER OLUŞTURULDU

Akçakoca Köprülü Kavşağı’nda da görsel çalışma yapıldı. Uygulamada  

bin 500 metre ayraç ve 25 metreküp ponza taşı kullanıldı. 85 metreküp sarı yonga, 50 metreküp mor yonga, 50 metreküp mavi yonga, 40 metreküp kırmızı yonga, 70 metreküp yeşil yonga ve 30 metreküp turuncu yonga ile kavşak altında figürler oluşturuldu. Çalışmada 100 ton da beyaz taş kullanıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817