banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kordsa'da grev kararı
TEKSTİL iş konulunda başlayan grup iş sözleşmesi görüşmelerinde Tekstil Sanayicileri Sendikası ve Teksif, Tekstil-İş, Öz İplik-İş sendikaları arasında yapılan ikili görüşmelerde sonuç alınmadı ve işçiler dün fabrikalara grev kararlarını astı.  Türkiye genelinde 12 bin, Kocaeli’de ise Teksif’in örgütlü olduğu Kordsa’da çalışan 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde Teksif, ikramiye, mesailer ve kıdem zammı ile ilgili üç talebine işverenden karşılık gelmeyince grev kararı aldı. Sendika ve işçiler grev uygulamasına kadar sakal bırakma, mesaiye kalmama ve yemek boykotu eylemleri yaparak işverenin taleplerini kabul etmesini isteyecek. 

3 MADDE OLMAZSA OLMAZ
Yaklaşık 3 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenler adına masaya gelen Tekstil Sanayicileri Sendikası, işçi sendikasının mesai, ikramiye ve kıdem taleplerine karşı hiçbir teklif vermedi. İşçi sendikasının yüzde 15 oranındaki zam talebi karşısında işveren sendikası her hangi bir teklif vermedi. Teksif’in 66 ana, 3 geçici maddeden oluşan sözleşmede sendika olmazsa olmaz üç maddesini ortaya koydu. Öncelikle ikramiyelerin 2,3’ten 4’e çıkartılmasını isteyen sendika, mesailerin yüzde 100’e, hafta sonu ise 4 yevmiyeye çıkartılmasını istedi. Ayrıca kıdem zammının 10 yıla kadar olanlar için yüzde 1’e çıkartılmasını isteyen sendikaya karşı işveren ise sözleşmenin 3 yıl olmasını istiyor. 

SAKAL EYLEMİ BAŞLAYACAK
Tüm idari maddelerin geçtiği sözleşme görüşmelerinde kalan ücret maddeleri üzerine anlaşma sağlanmaması nedeniyle dün tüm fabrikalara grev kararı asıldı. Kordsa’da sabah saat 09.00’da grev kararı asılırken, işçiler sendikalarının genel merkezinin aldığı eylemleri de yapacaklarını kaydetti. Genel merkez sakal bırakma, yemek boykotu ve mesailere kalmama eylemleri ile grev uygulamasına kadar tepkilerini dile getireceklerini belirtmişti. Önümüzdeki hafta Teksif genel başkanının Kocaeli şube binasında basın açıklaması yapması bekleniyor. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826