banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KORDSA’da kimyasal sızıntı tatbikatı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi önleyici eğitimlerin aynı sıra uyguladığı tatbikatlarla fabrikalarda muhtemel olaylara karşı personeli hazırlıyor. Daha önce yangın tatbikatıyla bilgilendirilen KORDSA personeli bu kez de kimyasal sızıntı tatbikatı yaptı. KORDSA Acil Müdahale Ekibi Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gözetiminde fabrikada kimyasal sızıntı sonucu oluşan bir yaralanma olayının tatbikatını gerçekleştirdi. KOBİTEM’de kimyasal sızıntı olaylarına müdahale eğitimi alan KORDSA Acil Müdahale Ekibi düzenlenen tatbikatla eğitimlerini pekiştirdiler.

 

KORDSA EKİBİ TEDBİR ALDI

Tatbikatta fabrika içerisinde kimyasal madde ile temas sonucu yaralanan bir personelin sıcak bölge olarak adlandırılan olay yerinden çıkarılıp, ılık bölgede dezenfekte edilmesi ve sonrasında soğuk bölgede bekleyen ambulansla hastaneye sevki senaryo edildi. KORDSA Acil Müdahale Ekibi, itfaiye olay yerine gelene kadar sızıntı bölgesinde tedbir aldı.

 

YARALI DEZENFEKTE EDİLDİ

İtfaiye ekibi kimyasal maddeye maruz kalmamak için özel bir elbise giyerek fabrika içerisindeki yaralıya ulaştı. Yaralı uygun bir şekilde sedyeye konularak yıkama çadırına getirildi. Çadırda üstündeki elbiseleri çıkarılan yaralı dezenfekte edildi. Özel bir folyoyla kaplanan yaralı ambulansa götürülerek hastaneye sevk edildi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

İtfaiye Daire Başkanlığı müdürleri ve KORDSA yöneticilerinin de hazır bulunduğu tatbikat sonrası değerlendirme toplantısı yapılarak, eksikler ve müdahalede yapılan hatalar belirlendi. Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, fabrikalarda bu tür eğitim ve tatbikatların talepler doğrultusunda devam edeceğini söyledi. Buldu, kimyasal sızıntıların sık karşılaşılan durumlar olmadığını ancak meydana geldiğinde hem olay yerinde hem de çevrede ölümcül etkiler oluşturduğunu bu nedenle bu tür olaylara hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. KORDSA Global Genel Müdürü Nuri Düzgören de Büyükşehir Belediyesi’yle bu tür eğitici projelerde birlikte çalışmak istediklerini ifade etti. Tatbikatı Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk de izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826