banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Arpalı Köyü Derneği, Kocaeli Esnaf Odasına Ziyaret 

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Orman Endüstri Mühendisi Rasim KIRVELİ; Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ilimizde çok ciddi üye sayısı olan kurumlarımızdan bir kurumdur. Pandemi ve normalleşme dönemlerinde esnafın durumu ciddi anlamda sıkıntılı bir süreçtedir. Dolar artıyor ham maddeye zam geliyor. Fakat dolar düşüyor, ham madde vb kalemlerde fiyat artışı devam ediyor. Dolar düşünce neden fiyatlar aşağıya düşmüyor? Fabrikalar her ay düzenli olarak yeni fiyat listeleri çıkartmaktadır. Eğer üretmez isek bizleri daha da zor günler bekliyor.

Pandemi – normalleşme döneminde kaç esnafımız kepenk kapattı? Kaç esnafımız kredi vb borçlarını ödeyemedi ? Gün birlik olma günüdür. Gün esnafın yanında olma günüdür. Devletimiz esnafa kredi veriyor. Kredi borcunu pandemi de ertelerken ertelemeye de faiz ekliyor. Bunun neresi esnafın faydasına? Devletimiz birçok devletten üstün çalışmalar yaparak pandemi de ekonomik ferahlamaya yardımcı olmaya çalıştı. Fakat denetimler yetersizdir. Fahiş fiyatlı ürünlere pandemi döneminde birçok kez rastladık. Bizler sivil toplum kuruluşu olarak devletimizden fahiş fiyat uygulayan işletmelere hatırı sayılır cezalar vermesidir.

Kooperatif Başkanımız Faruk DEMİR kıymetli ağabeyimize de esnafa fiyatlarda makul olmasını esnaflara iletmesini söyledik. Esnafla el ele verip kredi faizlerini minimuma düşürmesi için ilgili kurumlara gerekli başvurular yapılmasını belirttik. Faizin düşebilmesinin temel unsuru da üretimdir. Bir ülkede üretip ne kadar yüksekse, ekonomi de o derece yüksektir. Bu kurumlar sadece evrak alıp, evrak verme kurumları değildir. Bu kurumlar, esnafın derdine merhem olacak, esnafı her türlü bilgilendirecek ve en önemlisi günümüz dünyasına ayak uyduran bir yönetim disipliniyle yönetilmelidir. Bizleri en güzel ve samimi şekilde ağırlayan Kooperatif Başkanı Faruk DEMİR ağabeyimize derneğim adına teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751