Körfez Belediye Meclisi'nde gerginlik

Körfez Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında 10 madde görüşülerek karara bağlandı. Mecliste, Yeniyalı ve Güney mahallelerinde kapalı pazar yapılmasına yönelik karar alınırken meclis sonunda gerginlik yaşandı.

SARIKAYA ;”BEN O KÖPRÜDEN GEÇMEM”

Alevi Kültür Dernekleri’nin olağanüstü genel kurulunda divan başkanlığı yapan Dersimliler Dernek Başkanı Ruhi Çelik 3. Köprüye adı verilen Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim için katil ibaresini kullanmış bu haberi yayımlamıştık. Oluşan gündem adına konuşan Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Zeynel Sarıkaya;” Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırsa ben o köprüden geçmem “dedi.

 

MUHAMMET HAMARAT;”O ZAMAN  MAHALLE’YE DE GELME”

Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Hamarat ise bu söyleme kızarak;” Hepimiz aleviyiz. Hangi devirde yaşıyorsunuz ? Köprü’ye verilen isimden sebep geçmeyeceksen geçme.. Ama unutma Körfez İlçemizin bir de Yavuz Sultan Selim Mahallesi var. Ayrıca biz bu mahalleye Hacı Beştaş Veli Kültür Merkezi’ni yaptık. Yüzlerce Alevi buradan hizmet aldı ve hala alıyor. Ortalığı karıştırmanın ve insanları kandırmanın bir anlamı yok. Herkes haddini bilsin”dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817