KÖRFEZ BELEDİYE MECLİSİ’NDE YÜZLER GÜLÜYOR

Körfez Belediyesi Kasım ayı ilk toplantısında Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve meclis üyeleri tartışmasız ve espirili bir gündemle oybirliği ile kararlar aldılar. 

Körfez Belediye Meclis Toplantısı kalabalık bir izleyici grubunun da katılımıyla yapıldı. CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlarda toplantıyı izlediler. Toplantıda ilk olarak Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi ile ilgili oylama yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkezdeki 689 metrekarelik alanı kaplayan düğün salonu ve benzeri yerlerin işletme hakkını Yarpaş’a verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Körfez’de faaliyet gösteren Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ne arsa tahsisi ile ilgili öneriyi, belediye  meclis üyesi ve dernek Başkanı Ziya Baykara savundu. Baykara, derneğin başlıca amacını Balkan ülkeleriyle bağlantı kurmak olduğunu söyleyerek, ‘’Büyük güçlerin gizli planları sonucu topraklarımızdan sürüldük. Osmanlı ilk olarak Balkan’larda kuruldu ve sonra imparatorluk oldu. Balklan ülkelerinde yaşayan gençler okumak için ülkemize gelmek istiyorlar. Kültür faaliyetlerimizi yürütmek için bir merkez yapacağız bize bu arsayı tahsis etmeniz çok önemli’’ dedi.

Söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tayfun Balıkçı, aynı kuruluş amacına ve özelliklere sahip diğer derneklere de yer gösterilmesini, ilçede engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yapılmasını da önerdi. Tütünçiftlik 95 Evler karşısında halı sahası arkasındaki yaklaşık 340 metrekarelik arsanın derneğe tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

RAKİPLERLE İLK KEZ

Körfez belediye Meclis Toplantısı’nın en önemli özelliği ise Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, ilk kez aynı partiden aday adayı olarak bir anlamda rakipleri olan İsmail Baran ve Faruk Denli ile aynı salonu paylaştı.

Toplantı üyeler ve başkan arasında yapılan karşılıklı espirilerle kısa sürede tamamlandı. Bir sonraki toplantının 4 Aralık Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldı.


 

                 Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan sık sık espri yaptı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817