banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Belediyesi, Bin 200 yıllık Geleneğe Sahip Çıktı
 Körfez Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, unutulmaya yüz tutan geleneksel Türk Sanatları ve geleneklerinin yaşatılmasına yönelik önemli bir ilke imza attı.

Körfez Belediyesi, 9. yüzyıldan kalma bir İslam geleneği olan ve Osmanlılar tarafından devam ettirilen İcazetname töreni ve sergisini günümüzde de yaşattı. Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında İcazet merasimi ve karma sergi programı vatandaşların yoğun ilgi gösterileriyle Körfez Tütünçiftlik Kültür merkezinde başladı.

Programa İlgi Büyüktü

İcazet merasimi ve karma sergi programına çok sayıda vatandaşın katılmasının yanı sıra Körfezli protolde büyük ilgi gösterdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye meclis üyeleri, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Şekifa Ülker, “Sergimizin Körfez İlçemizde Olması Bize Ayrı Bir Onur Veriyor”

Açılış konuşmasını Yedi Kandil Derneği Başkanı Hattat Müzehhibe Şefika Ülker gerçekleştirdi. Hattat Şefika Ülker, programın düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Başkanı İsmail Baran ve Kültür müdürü Mücahit Bulut’a göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Hattat Şefika Ülker, “Gelenekli türk sanatları sergimizin ve icazet merasimimizin Körfez ilçemizde olması bize ayrı bir onur veriyor” dedi.

Ferahnak Konseri Dinleyicileri Mest Etti

Program konuşmaların ardından Ferahnak konseriyle devam etti. Klasik musikimizde bir makam adı olan ferahnâk, sevinçli ve şen anlamına geliyor. Cumhuriyet'le Ferahnâk ise Cumhuriyet'le sevinçli anlamını taşıyor. Tütünçiftlik kültür merkezinde sahneye çıkan Ferahnak ekibi Körfezli dinleyicileri mest etti. Çeşitli eserlerin söylendiği konserde birçok makamdan eserler Körfezliler için okundu.

Sergi 07 Kasım Cuma Günü’ne Kadar Devam Edecek

İcazetname Töreni öncesi ve sonrasında hüsn-i hat, tezhip, ebru eserlerinden oluşan klasik sanatlar sergisi açıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sergide Yedi Kandil Sanat Derneği hocaları ve öğrencilerinin emekleriyle hazırlanan sergi 07 Kasım Cuma günü’ne kadar Körfezlilerin hizmetinde olacak.

Çeşitli Hediyeler Takdim Edildi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın, “Tarihimizi bizlere hatırlatan ve yaşatan değerli hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleştirilen sergide başarılı çalışmalar ve emekleri karşısında Başkan Baran Hattat hocalarına bir takım hediyeler takdim etti. Yedi kandil derneği Başkan yardımcısı Murat Ülker Başkan Baran’a hat tablosu hediye etti.

Başkan Baran, “Körfez’de Bu Tür Sergileri Ağırlamayı Sürdüreceğiz”

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran düzenlenen etkinliğin ne kadar yararlı ve güzel olduğuna vurgu yaptı. Başkan Baran, “Tarihimizi yâd ettiğimiz programımızda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Geçmiş ile bağımızı güçlendirecek bir sergi olarak değerlendiren Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’de bu tür sergileri ağırlamayı ve sergileyeceklerini belirterek “Bizi biz yapan değerlerimize ait sanatların farkına vardığımızda, geleceğimiz çok daha iyi olacaktır. Bu anlamda bu tür sergilere destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Programın sonunda salonu dolduran misafirler ve davetlilerle birlikte sergilenen Karma Sergilerin bulunduğu alanda vatandaşlar sergilenen eserleri inceledi. Birbirinden güzel eserlerin sergilendiği, sergide Başkan Baran vatandaşlarla birlikte eserleri yorumlayıp sohbet etti. Daha sonra eserlerin yanında hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Baran programa katılan vatandaşlara bu tür etkinlileri sizlerle birlikte buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751