banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZ BELEDİYESİ EĞİTİMİN HER ALANINDA
 Kursiyerler Dikkatle Dinledi

Okullarda ve Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlerle Halkı sağlık konularında eğitici ve bilinçlendirici toplantılar ve etkinlikler düzenleyen Körfez Belediyesi, Çamlıtepe Kuran Kursu Kursiyerlerine “Sağlıklı Gıdaya Nasıl Ulaşılır?“ konulu eğitim düzenledi. Körfez Belediyesi yetkilileri tarafından verilen eğitimi kursiyerler büyük bir dikkatle dinleyerek not aldı. Körfez Belediyesi bünyesindeki personeller ve konusunda uzman eğiticiler ile birlikte verilen eğitimler ile toplumda eksik olan gıda güvenliği bilincinin yerleşmesi, çocuklardan başlayarak, tüm toplumda bu bilincin oluşması ve artırılması hedefleniyor.

Ürünlerin Muhafazası Öğrencilere Aktarıldı

Eğitimde, gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar,  gıdanın satın alındıktan sonra evde nasıl muhafaza edileceği ve bozuk ürünlerin nasıl anlaşılacağı konularına değinildi.  Et ve et ürünlerinin buzdolabında nasıl saklanacağı, yapılan yemeklerin kaç gün tutulabileceği, süt ve süt ürünlerinin saklanması ve bu ürünlerle yapılan ürünlerin bozulma süreleri hakkında kursiyerlere önemli bilgiler verildi.

Ambalajsız Ve Etiketsiz Ürünler Alınmamalı

Kasaplardan alınacak ürünlerin niteliği, açıkta ve etiketsiz tavuk ürünlerinin alınmaması gerektiği öğrencilere vurgulandı. Aynı şekilde ekmek fırınlarında dikkat edilmesi gerekenler, ekmek satın alırken eldiven kullanılması gerektiğini de öğrencilere aktaran eğitimciler ambalajsız ve etiket ürünlerin satın alınmaması gerektiğini ifade ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751