Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi Gerçekleştirildi
 Körfez Belediye Meclisi, Ekim ayı Olağan Toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Toplantıda 13 gündem maddesi ele alındı.

Körfez Belediye Meclis salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, toplantı öncesi tüm meclis üyelerinin ve Körfez halkının yaklaşan Kurban Bayramını kutlayarak hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Habib Aşı izinli olduğu mecliste bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Şehrin Geleceği Ve Yatırımları Belirlendi

Ekim ayının üçüncü gündem maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunun; Belediye başkanının genel seçimlerden ilk altı ay içerisinde kalkınma planına uygun olarak stratejik planını ve buna bağlı olarak performans programını hazırlar maddesine uygun olarak Körfez Belediyesi’nin 2015-2019 yılı Stratejik Planı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonun Raporu okunup oy çokluğu ile karar verildi. Belediye Başkanı Baran, şehrin geleceğinin ve belediye yatırımlarının şekillenmesi amacıyla hazırlanan Stratejik Plan için detaylı çalışmalar yapıldığını ve bu planın hedeflenen noktaya ulaşmada izlenecek yol haritasını ortaya çıkarttığını belirtti.

Dördüncü gündem maddesi olan Körfez Belediyesi’nin 2015 yılı Performans Programının onaylanması ile ilgili komisyon raporu görüşüldükten sonra oy çokluğu ile kabul edildi.

Beşinci ve altıncı gündem maddeleri olan 2015 Mali Yılı Belediye Bütçesinin görüşülmesi ve 2015 yılı Mali Yılı Belediye Tarifelerinin görüşülmesi için Plan Ve Bütçe Komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Başkanı Baran, asıl performansın Ağadere Caddesinde ve Hereke Mahallesinde 2 günde asfaltlama çalışmalarının tamamlanması olduğunu belirtti ve tüm ekip arkadaşlarına çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Belediye Gelirlerinin haczedilemeyeceğini belirten yedinci gündem maddesiyle ilgili komisyon raporu okunarak oy birliğiyle karara bağlandı.

Ticaretin canlandırılması için imar plan noktalarında imar alanı lejantında bulunan alanlarda yapılacak yapılara zemin kat ticari kullanımıyla ilgili maddenin eklenmesi için İmar ve Şehircilik Komisyonuna sevkine oybirliğiyle kabul edildi.

Fener Gölü Çevresi Körfez Halkına Kazandırıldı

Gündem maddelerin oylanmasının ardından,  meclis üyeleri önergelerini sunmak üzere söz aldı. Körfez Kent Konseyinin ilgili araştırmalar sonucunda Körfez Fener Gölünün çevresindeki alanın ve tesislerin Körfez halkının tamamının yararlanacağı sosyal donatılarla birlikte Körfez halkına kazandırılması ve ilçedeki sosyal yaşantının geliştirilmesi ile ilgili önergesi oybirliğiyle kabul edilerek İstanbul Motor Sporları Derneği üzerindeki tahsisi kaldırılmıştır.

Körfez’de tarihi yapıların tarihi dokusuna uygun olarak restore edilerek halka açılmasıyla ilgili çalışmaların birlikte altyapısının tamamlanarak gündeme getirilmesi gerektiğini belirtirken Körfez’de tarihi yerlerin korunmasının önemini vurguladı.

Dilek ve temennilerde söz alan meclis üyelerinin sorularına da cevap veren Başkan Baran, tüm çalışmaların Körfez halkının yaşamlarını kolaylaştırmak adına sürdürüldüğünü belirtirken her alanda etkin bir belediye performansı sergilediklerini ifade etti.

 

Bir sonraki meclis tarihi 10 Ekim 2014 saat olarak belirlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer kurt 10 yıl önce

motorsporları sosyal bir olay değilmi?

banner2817