KÖRFEZ BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ
 Körfez Belediye Meclisi, 2016 Eylül ayı olağan meclis toplantısını Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirildi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen toplantıda 15 gündem maddesi ele alındı.

Körfez Belediye Meclisinde, Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, birlik ve beraberlik vurgusuna değinilirken, “ 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü bir avuç hainin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi, Devletimizin ve Milletimizin dik duruşu neticesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır. O gün bu yana Milletimiz, sivil toplum örgütleri başkanları ve siyasi parti temsilcileri birlik ve beraberlik içerisinde Vatanına ve Milletin İradesine sahip çıkmıştır. Allah Ülkemizde oluşan birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tüm Dünyaya örnek olduk. “ ifadelerine değindi.

Başkan Baran Çalışmalara Değindi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran Eylül ayı meclis toplantısında, büyüyen ve gelişen Körfez’in 2016 yılının yatırımlarda altın yılını yaşadığını belirtirken, 50 milyon yatırımın ilçemize kazandırıldığını dile getirdi. Maddelerin oy birliği ile kabul edildiği mecliste, İlimtepe Yapı Kooperatifinde bulunan Körfez Belediyesine ait 360 dairenin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda satışa sunulmasına karar verildi. Eylül ayı meclis toplantısında, 2017 Yılı Performans Programı da ele alınarak değerlendirildi.

2016 Yılı Mali Bütçesi Oy Birliği İle Kabul Edildi

Körfez Belediyesi'nin 2016 yılındaki yatırım, proje ve faaliyetlerini içeren programların yer aldığı performans programı belediye meclisinde müzakeresinin ardından kabul edildi. Performans programında Körfez Belediyesi'ne bağlı müdürlüklerin yapmayı planladıkları her türlü proje, faaliyetlere harcanacak tahmini bütçeler yer alıyor. Bu kapsamda müdürlükler 2017 yılı içinde yapacakları proje ve faaliyetleri ve bunların yaklaşık maliyetlerini Belediye Meclisi'ne sundular. Meclis üyelerinin maddeler üzerinde görüş ve önerilerini açıklamasının ardından Performans Programı AK Partili, CHP'li ve MHP'li üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

 

Başkan Baran, “Körfez Belediyesi'nin 2016 Yılı Performans Programı hayırlı olsun. Bu program belediyemizin kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmetlerini sürdürmesi bakımından önem taşıyor. İlerleyen süreçte yeni ihtiyaç ve projeler ihdas edilirse bunları da meclis gündemine alarak şehrimize kazandıracağız. Ben programın hazırlanmasında emeği geçen bütün birim müdürlerimize ve meclis üyelerimize bir kez daha çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

50 Milyon TL Borç Ödendi

Gerçekleştirilen toplantıda Başkan Baran “Bütün bu yatırımlarımız, çalışmalarımız kentimizin geleceği ve vatandaşlarımız için. Çalışmalarımıza ara vermeden, hız kesmeden devam edeceğiz. 28 Ay içerisinde yaklaşık 50 milyon TL borç ödedik. 70 ton asfaltlı ihalemizi yaptık. Renkli asfaltımızı 1 ay içerisinde Körfezimiz’in sokaklarına sereceğiz. “ dedi.

Gündem maddelerinden olan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü yönetmenliği meclis üyelerince görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 36 mahalle muhtarları ile her ay gerçekleştirilen toplantıların önemine değinen Başkan Baran, “Muhtarlarımız bizim fahri meclis üyelerimizdir. Muhtarlar, vatandaşlarımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Bu anlayış ile ilgili müdürlüğümüzü kurduk.” Dedi.

Dp World Dostluk Parkının Adı Şehit Başçavuş Ömer Halisdemir Olarak Değiştirildi

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Ömer Halisdemir'in adı, Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Dp World Dostluk Parkına verildi. Bu karar meclis üyelerince oy birliğince kabul edildi.

Bunun yanı sıra MHP meclis üyelerince meclis başkanlığına sunulan önergede Sefa Caddesinin adının Fırat Çakıroğlu olarak değiştirmesi talebi meclis üyelerince görüşülüp bu caddenin isminin değişmesinin Büyükşehir Belediyesince yapıldığından Körfez Meclisi bu önerge için oy birliği ile ön karar karar aldı.

Bir sonraki meclis tarihi 04 Eylül 2016 saat 15.00 olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817