Körfez Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi Gerçekleştirildi
 Körfez Belediye Meclisi, Eylül ayı Olağan Toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Toplantıda 11 gündem maddesi ele alındı.

Körfez Belediye Meclis salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Selattin Kabadayıoğlu, Nilgün Solakoğlu, Şener Söğüt ve Olcay Doğramacı izinli olduğu mecliste bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Eylül ayının üçüncü ve dördüncü gündem maddeleri olan Belediyemiz sınırları içerisinde Güney Mahallesi, Tütünçiftlik Sahilinde yer alan Günü birlik Turizm Tesis Alanı kullanımlı adalarda uygulama imar planı değişikliği ve Hacıosman ve Çamlıtepe Mahalleleri 82 ada 26 ve 375 ada 17 numaralı parsellerde uygulama imar planı değişikliği teklifleri ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonu Raporuna göre bu alanda daha detaylı bir çalışma yapılması amacıyla dairesinde görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Komisyon Raporları Oybirliği İle Karara Bağlandı

Beşinci gündem maddesi olan, Güney Mahallesi 758 adada uygulama imar planı değişikliği teklifi ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesi, Vergi ve Harç Tarifeleri Değişikliği ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporuna göre en alt ve en üst sınırları belirlenerek sosyal ve ekonomik haklar dikkate alınarak maktu vergi harç miktarları görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

Körfez Belediyesi’nin 2015 Yılı Performans Programının onaylanmasıyla ilgili yedinci Gündem maddesi, plan ve bütçe komisyonunun havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Diğer gündem maddesi olan Kirazlıyalı eski Belediye Hizmet Binası üzerinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tahsisinin kaldırılması ile ilgili olarak mülkün belediyemize iadesine ve asli işlevine uygun olarak değerlendirilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Yeni Kardeş Belediye Ardahan Posof Belediyesi

 

Körfez Belediyesi’nin Ardahan ili Posof Belediyesi ile Kardeş Şehir Belediyesi olmasına Eylül ayı Olağan Meclisinde oybirliğiyle karar verildi. Körfez Belediyesinin bu kararla birlikte yurt dışında dört, yurt içinde iki kardeş belediye olmak üzere toplamda altı kardeş belediyesi bulunmaktadır.

 

Stratejik planla ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğünden gelen teklifin gündeme alınmasına oy birliğiyle kabul verilirken 5393 sayılı Belediye Kanunun; Belediye başkanının genel seçimlerden ilk altı ay içerisinde kalkınma planına uygun olarak stratejik planını ve buna bağlı olarak performans programını hazırlar maddesine uygun olarak konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle karara bağlandı.

 

Diğer bir teklif olan sözleşmesi biten gaz şirketleri ile ilgili tarifelerinin yeniden belirlenmesi ve gerekli çalışmalarının tamamlanması amacıyla belediye başkanının yetki verilmesine dair konunun gündeme alınmasına oy birliğiyle karar verilirken fiyat tarifelerinin son şekliyle gaz şirketlerinin alınacak ücretin geciken ödemelerinin son değerlerinin alınması karara bağlandı.

 

Gündem maddelerin oylanmasının ardından,  meclis üyeleri önergelerini sunmak üzere söz aldı. Dilek ve temennilerde söz alan meclis üyelerinin sorularına da cevap veren Başkan Baran, Körfez Belediyesinin tüm birimlerinin düzenli olarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini ve standartlarını her geçen gün arttırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

 

Kurban Pazarı satış alanıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Baran, tüm eksikliklerin giderildiğini ve tüm satış yerlerinin kapasitesi dâhilinde adaletli bir şekilde dağıtılacağını ifade etti.

 

Meclis Üyesi Metin Dan, Başkan Baran’ın halkla iç içe olması dolayısıyla vatandaşların dile getirdiği memnuniyeti meclis toplantısında dile getirdi.

 

Bir sonraki meclis tarihi 1 Ekim 2014 saat 16.00 olarak belirlendi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817