banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Belediyesi Hayvan Pazarında Denetimlerine Ara Vermeden Devam Ediyor
 Körfez Belediyesi Yavuz Sultan Selim Mahallesinde kurulan hayvan pazarında denetim yapan Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta ekipleri hayvanların kurbana elverişli olup olmadıklarını ve yaş kontrolleri ile girişlerini denetleyip kontrol altına alınmasını sağladılar.

Yapılan Denetimler Titizlikle Gerçekleşti

Körfez Kurban Pazarı sorunsuz bir kurban döneminin gerçekleşmesi için denetimleri Körfez İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Hekimleri, Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi ve Körfez Zabıtası tarafından titizlikle denetlendi. Körfez Belediyesi bu yıl modern bir hayvan pazarı oluşturarak Körfez’de vatandaşların sağlıklı bir şekilde alışverişini yapmaları için gerekli bütün tedbirleri almış durumda. Geçtiğimiz günlerde başlatılan denetlemelerde Körfezde bulunan Kurbanlık Hayvanların satışa uygun olup olmadığı denetlendi.

Körfez Belediyesi Yapılan Denetlemelerle İlgili Hususları Yayınlandı

Körfez Belediyesi 2014 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ çerçevesinde denetimlerini gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerdeki husular şu şekilde;

Kurban kesmekle yükümlü olan kimsenin bu ibadeti yerine getirmiş sayılması için kurbanlık hayvanda bazı niteliklerin bulunması şart koşulmuştur. Buna göre kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın deve için 5 sığır ve manda için 2 koyun ve keçi için 1 yaşını doldurması gerekir. Bunun yanında koyun semizlik ve gösteriş olarak bir yaşındakilerle aynı olursa altı ayını tamamladıktan sonra da kurban edilebilir. Kesilecek hayvanın kurban olmaya engel bir kusurunun bulunmaması gerekir. Kurban edilecek hayvanın sağlıklı, düzgün, azaları tamam, besili olması hem ibadetin gaye ve mahiyetine hem de sağlık kurallarına uygun düşer. Kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bazı azaları eksik meselâ bir veya iki gözü kör, kulakları ve boynuzları kökünden kesilmiş, dili kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökülmüş, kuyruğu ve memesi kesik hayvanlar kurban olmaz. Ancak hayvanın doğuştan boynuzsuz, şaşı, topal ve deli, biraz hasta, bir kulağı delinmiş veya yırtılmış olmasında kurban açısından bir sakınca yoktur. Koyunun daha semiz ve lezzetli olması maksadıyla doğduğunda kuyruğunun kısmen veya tamamen kesilmesi kusur sayılmaz.”  Tebliğine göre Körfez Belediyesi ekipleri denetimleri titizlikle yürüttü.

Başkan Baran, “Vatandaşlarımız Kurban Pazarından

Gönülleri Rahat Bir Şekilde Alabilirler”

Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı almaları için çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Başkan Baran; “ Bu nedenle 1 veteriner hekim ile 2 Zabıtadan oluşan  “ Kurban Denetim Birimi “ oluşturduk. Kurbanlık hayvanlar, ekiplerimiz tarafından teker teker kontrol edilerek, kurbanlık olamayacak, yaşı küçük olan ya da hasta olan hayvanların kontrolleri ekiplerimiz tarafından kontrol edilmiştir. Halkımıza satın alacakları hayvanın kilosu ile ilgili ise alana bir tartı getirilerek gönül rahatlığı içerisinde alış verişlerini yapabilecekleri ortam sağlanmış oldu.

Vatandaşlarımız kurban pazarından gönülleri rahat bir şekilde alabilirler “ dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751