KÖRFEZ BELEDİYESİ KASASINA 31 MİLYON LİRA GİRECEK
 Günün ilk ihalesi İlimtepe’ de ki petrol istasyonu yapımı izinli arsa için yapıldı. Körfez Belediyesi, İlimtepe’de de 3 dönümlük petrol alanını 1 milyon 858 lira bedelle satışa çıkarttı. Bu arsa daha önce de iki kez ihaleye çıkmış ve yaklaşık 3 milyon lirayı bulan yüksek bedeli nedeniyle alıcısı çıkmamıştı. Bu kez, mahkeme kanalıyla raiç bedel yeniden tespit edildi ve fiyatı düşürülerek arsa 3. Kez ihaleye çıktı. Yapılan ihaleye Suat Taşkıran adlı Körfez’li sanayici katıldı ve 1 milyon 861 lira bedelle ihaleyi aldı.

Günün ikinci satışı Prista Oil’in kiralık olarak kullandığı yarımca Atalar Mahallesi’nde ki arsası için yapıldı. Daha önce iki kez satışa çıkan ve ikincisinde 20 milyon 100 bin liraya satılan arsa, alıcı firma olan Prista Oil’in caymasıyla yeniden belediyeye devrolmuştu. 13 bin 683 metrekarelik arsa üzerinde Prista Oil’in yağ fabrika tesisleri bulunuyor ve firma her ay 30 bin dolar kira ödüyordu. Bu ihaleye de iki firma katıldı. Gübretaş ve Beta Lojistik ihaleye girdi. 20 milyon 980 bin lira bedelle satışa çıkan arsada, zarflar açıldıktan sonra önce açık arttırma yapıldı. Daha sonra bu yolla sonuca gidilemeyince yeniden kapalı usulle son kez teklifler alındı ve 25 milyon 350 bin lira veren Beta ihaleyi kazandı. Gübretaş bu satışta 25 milyon 250 bin lirada kaldı. Bu arsa da ilk etaptaki fiyatı yüksek olduğu için mahkeme kararı ile raiç bedeli yeniden belirlenmişti.

Bu satışlar sonrasında Körfez Belediyesi kasasına KDV ile birlikte 31 milyon liranın üzerinde bir para girişi olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817