Körfez Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi Gerçekleştirildi
 Körfez Belediye Meclisi, Kasım ayı Olağan Toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Toplantıda 20 gündem maddesi ele alındı.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Hayati Şaşdım ve Şener Söğüt’ün izinli olduğu mecliste bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kasım meclisinde ilk gündem maddesi olan 1/1000 ölçekli revizyon imar plan notlarına ticaret alanı lejantında bulunan alanlarda yapılacak yapılarda zemin kat ticari kullanımıyla ilgili maddenin plan notlarına eklenmesi ile ilgili imar ve şehircilik komisyonu raporu okunup oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının diğer gündem maddesi olan, Meri 1/1000 ölçekli Körfez merkez uygulama imar planında bazı imar adalarında yapı yaklaşma koşullarının değiştirilmesi hakkında uygulama imar planı değişikliği teklifi ile ilgili imar ve şehircilik komisyonu raporu, komisyon başkanlığınca okunup belediye meclisince oybirliği ile karara bağlandı.

Gündemin bir diğer maddesi olan Körfez kent merkezi kuzeyi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonuna yapılan itirazların değerlendirilmesinin komisyona havalesine oy birliği ile karar verildi.

Altıncı gündem maddesinde yer alan Gecekondu Dönüşüm Bölgesi sınırları içerisindeki alanlarda geçerli olan imar planı hükümlerinin Körfez ilçesi uygulama imar planı hükümlerine işlenmesine dair uygulama imar planı değişikliği teklifi değerlendirilmek üzere komisyona havalesine oy birliği ile karar verildi.

Diğer gündem maddeleri olan, Körfez’deki sanayi alanlarını içeren bölgeye ait özel güvenlik bölgesi sınırının imar planına işlenmesini içeren uygulama imar planı değişikliği teklifi ve Körfez kent merkezi içerisinden geçen Nato Boru Hattı güzergahında yer alan bazı alanların Yeşil Alan olarak düzenlenmesine ilişkin uygulama imar planı değişikliği teklifi okunup belediye meclisince komisyona havalesine oy birliği ile karar verildi.

Dokuzuncu gündem maddesi olan İhdas alanların Körfez Belediyesi adına tescili hakkında Belediyemiz meclisince karar alınması ile ilgili madde Belediye meclisince görüşüldükten sonra oy birliği ile karara bağlandı.

Bir diğer gündem maddesi olan Tütünçiftlik sahil parkı 01-05 ve 06 nolu, Yarımca sahili 01 nolu kafeteryaların ve gölgeliklerin tasarruf haklarının beş yıl süreyle KÖRPAŞ gıda ve İht.Mad.Top.Per.Paz.Tic. ve Yat.A.ş’ne devredilmesi ile ilgili karar belediye meclisince oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan Körpaş A.Ş sermaye artırımı teklifi belediye meclisinde görüşüldükten sonra oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Başkan Baran, “Şeffaf Bir Belediyecilik Anlayışını Benimsiyoruz”

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KÖRPAŞ’ın sermaye artırımı ile ilgili şu ifadeleri kullandı, “Şirketimizi hep beraber kurduk, hep beraber yönetiyoruz. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile yönettiğimiz belediyemizde KÖRPAŞ A.Ş sermaye artırımını sizlerin değerli fikir alışverişini aldıktan sonra oy çokluyla meclisimizden geçirdik. Körfezimizi ve belediyemizi daha modern bir kent haline getirebilmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

 

Memur boş kadro değişikliği ile ilgili gündem maddesi okunup belediye meclisince görüşüldü. Karşılıklı fikir alışverişlerin yapıldığı gündem maddesinde karar oy birliği ile alınarak kabul edildi.

Temizlik işleri müdürlüğü, temizlik hizmet alımı ihalesi okunup görüşüldükten sonra oy birliği ile karara bağlandı.

Tarihimizi Gün Yüzüne Çıkartacağız

Tarihi Kentler birliğine üye olunması için Başkan Baran, Körfez’in birçok tarihi yapılısı olduğuna vurgu yaparak, “Körfezimizin tarihi dokusunu tekrar gün yüzüne çıkartmak istiyoruz. Hereke bölgemizde birçok tarihi olan yerlerimiz mevcut, bunları gün yüzüne çıkarmak ve onar için Tarihi Kentler birliğine üye olunmasını sizlerin önüne sunuyoruz” dedi. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılmasının ardından Tarihi Kentler birliğine üye olunması için karar oy birliği ile karara bağlandı.

 

Tarihi Kentler birliğine üye olunması ile ilgili karar alındıktan sonra bir asıl ve bir yedek üye belirlendi. Asıl üye Kadir Aydoğdu Yedek üye Eyüp Öztürk olarak belirlendikten sonra üyeler belediye meclisince oy birliği ile kabul edildi.

 

Dilek ve temennilerde söz alan meclis üyelerinin sorularına da cevap veren Başkan Baran, muharrem ayı dolayısıyla tüm meclis üyelerinin muharrem ayının mübarek olmasını temenni etti.

Bir sonraki meclis tarihi 3 Aralık 2014 saat 15.00 olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817