banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Belediyesi Mart Ayı Meclisini Gerçekleştirildi
 Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanıİsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 8 gündem maddesi ele alındı.Mecliste bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karar alındı.

Mart ayı meclisinde imar ve şehircilik komisyonuna havale edilen uygulama imar planı plan hükümleri plan değişikliği rapor sonuçları okunarak meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan D-100 Karayolu yan yolundan cephe alan ticaret alanlarının T-1 Alanı olarak düzenlenmesi ile ilgili uygulama imar plan değişikliği imar ve şehircilik komisyonuna sevki oy birliği ile karara bağlandı.

Atalar mahallesinde eski belediye hizmet binalarınıntadil edilerek ve yeni yapılar eklenerek bölgenin farklı ihtiyaçlarına hizmet sağlamak amacıyla uygulama imar planı değişikliğininkomisyona havalesi oybirliği ile kabul edildi.

Körfez İlimkent Olma Yolunda

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu konu ile ilgili Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ile yapılan incelemeler ve denetlemeler sonucunda amfi tiyatronun restorasyonu yapılmak kaydıyla diğer yapıların 6 bin metre karelik yeni bir yapılandırma alanı oluşturulmasının önemine değindi. Yeni yapılacak olan üniversite binasının daha fazla bölümü bünyesinde barındıracağı ve en az 3 bin öğrenciye eğitimimkânı sunacağını belirtti. Körfez’in ilimkent olması için gerekli tüm imkânları seferber eden Belediye Başkanı İsmail Baran, eğitime yapılan desteklerinin de devam edeceğini ifade etti.

Körfez’de Festival Renkleniyor

Körfez Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Kiraz festivali etkinliklerininyapılması oy birliği ile karara bağlandı.

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kiraz Festivalinin ulusal boyutta bir organizasyon olması adına içeriğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda turnuvaların, müsabakaların, müzik ve spor dalları ile festivalin renklendirilmesinin planlandığını söylerken kültürümüzün devam ettirilebilmesi adına bu tür organizasyonların önemli olduğunu sözlerine ekledi. Meclis üyelerinin de farklı içeriklerde önerileri olduğunu ifade etmeleri üzerine Belediye Başkanı Baran, ilçemizde önemli değerlerimizin tanıtılması için bu organizasyonun örnek şekilde planlanacağını ve Kültür komisyonunun da katkı sunmasının gerekliliğini bildirdi.

 

Dairesinden gelen teklifle Belediyemize ait muhtelif tarihlerde meclis kararlarıyla %99 olan Belediyeye ait olan Yarpaşve Körpaş’a tahsisi yapılan belde garajı, sosyal tesisler, ekmek büfeleri, spor tesislerin tahsislerin kaldırılması ve belediyeye devredilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı İsmail Baran, halkın kullanımına açık olan sosyal tesislerin daha iyi koşullarda hizmet vermek amacıyla tüm çalışmaların devam ettiğini ve kısa bir zaman içerisinde biteceğini belirtti.

 

Körfez’de Kadınlar Parkı Açılıyor

 

Diğer bir teklif olan Hacı Osman Mahallesi Güvenir Sokakta yeni yapımı tamamlanan parkın 8 Mart kadınlar parkı olarak adlandırılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Baran, kadınlar bizim baş tacımızdır. Kadının yeryüzündeki varlığının değeri ve etkisi yaşamımızın her alanındadır. Bu sebeple 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle tüm kadınların, Dünya Kadınlar gününü kutlarkenbu vesileyle açacağımız parkımızın adını ‘8 Mart Kadınlar Parkı’ olarak kadınlarımıza armağan ediyoruz.

 

Bir sonraki meclis tarihi 2Nisan 2015 saat 15.00 olarak belirlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751