KÖRFEZ BELEDİYESİ TEYAKKUZDA
 Sokak Hayvanları Yalnız Bırakılmıyor

Körfez Belediyesi veteriner ve zabıta ekipleri tarafından kısırlaştırılan, tedavi edilen, aşılanan, kulak küpesi takılan sahiplendirilen sokak köpekleri, kış aylarında yalnız bırakılmıyor. Gönüllü hayvan severlerin de destek verdiği besleme çalışmasıyla sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı noktalara yiyecek bırakıyor.

Hayvan Severlerle Koordineli Çalışılıyor

Sahipsiz hayvanların doğa koşullarında korunmasını hedefleyen çalışma ile yaz dönemi park ve bahçelere su pınarları koyan Körfez Belediyesi, kış döneminde de besleme noktaları oluşturuyor. Sokak hayvanlarına göre belirlenen besleme noktalarına periyodik olarak mama takviyesinde bulunan ekipler, bölgelerdeki hayvan severlerle koordineli çalışıyor. Körfez Belediyesi gelen talepler üzerine kış koşullarında barınak desteği de sağlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışan belediye ekipleri, yaralı ve yardıma muhtaç sokak hayvanlarını burada tedavi ettiriyor. En son olarak Hereke bölgesinde yaralı bir şekilde bulunan bir martı belediye ekiplerince kurtarıldı. Daha sonra çağrı merkezine bırakılan ihbarı değerlendiren belediye ekipleri, yaralı ve aç bir kediyi kurtardı.

Her canlının yaşama hakkı olduğu ilkesiyle çalışmalarına devam eden Körfez Belediyesi, sokak hayvanlarına farklı projeler geliştirerek sahip çıkmaya devam edecek. Kış ayları boyunca teyakkuzda olacak olan Körfez Belediyesi, 500 00 50 numaralı hattan hizmet veriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817